Alessia (5 alfa) și-a făcut debutul în lungmetraj cu pelicula „Octav”, film în care apare alături de Marcel Iureș. Vorbește cu entuziasm și sinceritate despre pasiunea pentru actorie și experiența de pe platourile de filmare, cu admirația despre protagonistul peliculei și cu emoție despre interacțiunea cu spectatorii filmului. „Octav” are premiera de gală miercuri, 4 octombrie, la Sala Palatului din București.

De când era foarte mică, Alessiei îi plăcea să creeze mici scenete cu jucăriile ei de pluș. Le așeza pe pat și începea să le cânte și să-și imagineze tot felul de povești în care erau protagoniști. Primul contact cu actoria l-a luat când a intrat în trupa de teatru a școlii, Allegria. Așa a descoperit ce înseamnă să interpreteze roluri diferite și că i se potrivește foarte bine această formă de exprimare. În completare, a început să ia și lecții de canto.

[videojs mp4=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/1.mp4″ webm=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/1.webm” ogg=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/1.ogv” poster=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/1.jpg” width=”640″ height=”360″ preload=”true”]

Alessia a primit rolul din filmul „Octav”, un proiect al regizorului Serge Celebidachi, în urma unei campanii de casting la nivel național. Sute de fete au venit la casting, dar de probele finale au trecut doar Alessia și încă o fată care avea deja experiență în fața camerei. Alessia a fost foarte emoționată la început, pentru că era totul nou pentru ea. 

[videojs mp4=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/2.mp4″ webm=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/2.webm” ogg=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/2.ogv” poster=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/2.jpg” width=”640″ height=”360″ preload=”true”]

Exact sinceritatea și autenticitatea i-au adus Alessiei rolul din „Octav”, explică regizorul Serge Celebidachi.

„Era plină de emoție și de viață. Fără trucuri, fără locuri comune, ci doar dorința de a descoperi și de a experimenta. Această prospețime și propria capacitate de a simți și de a fi om a fost cheia. Riscul de a lucra cu un «debutant» a existat, dar mă bucur că ni l-am asumat, pentru că ne-a oferit momente extraordinare, dincolo de așteptări”, a povestit regizorul.

Alessia a lucrat îndeaproape cu actrița Monica Ciută, care a ajutat-o să înțeleagă rolul și să câștige încredere s-o interpreteze pe Ana, fata de 10 ani de care era îndrăgostit în copilărie Octav, personajul principal al filmului, interpretat de Marcel Iureș.

„Marcel Iureș a petrecut foarte mult timp pe parcursul repetițiilor (dar și în afara lor) pentru a o ajuta pe Alessia să se simtă parte din aceast proiect și din marea noastră familie. A fost o experiență memorabilă la care am fost martori”, a adăugat regizorul. Alessia vorbește cu entuziasm molipsitor despre ocazia de a lucra împreună cu Marcel Iureș.

[videojs mp4=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/3.mp4″ webm=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/3.webm” ogg=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/3.ogv” poster=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/3.jpg” width=”640″ height=”360″ preload=”true”]

Acest debut în filmul de lungmetraj i-au adus Alessiei și importante lecții de viață, pe care le-a  învățat pe platourile de filmare, dar și în afara lor. Una dintre ele a fost despre răbdare.

[videojs mp4=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/5.mp4″ webm=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/5.webm” ogg=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/5.ogv” poster=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/4.jpg” width=”640″ height=”360″ preload=”true”]

Filmul „Octav” a avut deja premiera în mai multe orașe ale țării, într-un turneu național care-l va aduce și la București pe 4 octombrie. Alessia a participat și ea la aceste evenimente, fiind prezentată la finalul proiecției alături de echipa filmului. Și a avut parte de noi surprize plăcute.

[videojs mp4=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/6.mp4″ webm=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/6.webm” ogg=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/6.ogv” poster=”https://www.avenor.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/6.jpg” width=”640″ height=”360″ preload=”true”]

Desigur, Alessia nu vrea să se oprească aici. Își propune să continue să-și dezvolte vocea prin lecții de canto, își dorește mult să repete experiența rolului de film și are deja în plan proiecte ambițioase.

Interviu de Sandra Barbu

Editare video: Diana Petre