Masa elevilor a fost una dintre temele de discuție recurente la întâlnirile Comitetului de părinți al Avenor College. De-a lungul timpului, am schimbat frecvent meniurile și furnizorii de catering, în încercarea de a găsi o soluție cât mai bună, care să respecte politica nutrițională Avenor și să fie agreată de copii. Cu susținerea Comitetului de părinți, am decis ca în anul școlar 2016-2017 să avem propria bucătărie. Aici, echipa Flavours va găti zilnic prânzul și snack-ul pentru toți elevii Avenor College. Adina Voiculescu, unul dintre cei mai implicați părinți din școala noastră, a coordonat grupul care ne-a ajutat să găsim un nou partener pentru masa copiilor și explică cum s-a ajuns la această decizie.

Adina Voiculescu

Care au fost principalele probleme legate de masa copiilor semnalate de comitetul de părinți?

Principala problema era faptul că, după o zi întreagă la școală, copiii ajungeau acasă fără să fi mâncat suficient. Erau zile în care nu le plăcea mâncarea, fie pentru că era rece, fie pentru că nu era gătită pe gustul lor.

Cum și-ar fi dorit membrii comitetului de părinți să fie masa zilnică a copiilor?

Cu toții ne doream un meniu variat, echilibrat, care să țină cont de tot ce e necesar dezvoltării armonioase a copiilor din punct de vedere nutrițional, dar și să fie agreat de copii, să arate bine și să fie gustos.

Ce v-a determinat să susțineți inițiativa Avenor College de a avea propria bucătărie în care să fie gătită mâncarea pentru elevi?

Școala a încercat în permanență să satisfacă un număr cât mai mare de copii, implicit și de părinți, schimbând frecvent atât meniurile, dar și companiile de catering, ținând în permanență cont de părerile noastre (inclusiv organizând sondaje printre elevi). Pe măsură ce comunitatea a crescut, am realizat cu toții că este aproape imposibil ca o firmă de catering să poată asigura o masă de calitate pentru un număr atât de mare de elevi. La inițiativa școlii, am vizitat Școala Americană, unde firma Flavours activa de un an, iar feedback-urile de la copiii și părinții din acea comunitate erau excelente.

Care sunt argumentele care v-au convins că Flavours Catering este o alegere potrivită pentru parteneriatul cu școala noastră?

În primul rând, vizita la Școala Americana, unde am avut ocazia să gustăm din mâncarea oferită copiilor în acea zi, fără pregătiri regizate, așa cum se întâmplă de multe ori la un sampling. Am apreciat atât calitatea personalului care servea, cât și organizarea – modul în care circulau copiii, timpul de așteptare, calitatea mâncărurilor oferite, modul de prezentare, toate m-au cucerit și mi-au întărit convingerea că este cea mai bună alegere pe care școala noastră o poate face. Apoi, din discuțiile cu echipa Flavours am realizat că oamenii aceștia fac lucrurile din pasiune, au o dorință extraordinară ca totul să iasă bine, iar colaborarea să fie de lungă durată, ceea ce ne dorim și noi!

Cum vi se pare ideea creării unui spațiu destinat părinților în noua Cafeteria Stradale Avenor – un coffee shop cu produse realizate tot de echipa Flavours?

Excelentă! Școala nu este doar un loc în care copiii învață, ci o comunitate, un parteneriat copii-profesori-părinți. Ideea de a ne putea aduna, din când în când, la această Cafeteria, pentru a discuta împreună idei, probleme, soluții, fără să ne deplasăm cine știe pe unde, mi se pare un mare câștig pentru toată lumea.

Ce așteptări aveți de la parteneriatul Avenor College – Flavours Catering?

Sincer, așteptările sunt foarte mari, într-un sens pozitiv, și sunt absolut convinsă că vor fi îndeplinite.