Elevii noștri de gimnaziu și liceu au aflat astăzi cine sunt bursierii Avenor College în anul școlar 2018-2019 în cadrul unei ceremonii organizate în campusul nostru. Beneficiarii programului de Burse Avenor College, elevi din clasele 6-11, le-au vorbit colegilor despre proiectele pe care și le-au propus pentru viitorul an școlar și i-au invitat să li se alăture pentru a putea realiza împreună acele mici schimbări care, pe termen lung, pot avea un impact semnificativ în viața comunității noastre, dar și dincolo de ea.

Teodora (6 omega), unul dintre bursierii noștri cu tradiție, își dorește să promoveze sportul printr-un program de întâlniri lunare cu oameni care au făcut performanță în acest domeniu și pot fi un model pentru elevii Avenor. De asemenea, Teo și-a propus să realizeze și un proiect caritabil, prin care membrii comunității noastre să doneze obiecte – jucării sau cărți.

Iarina, care se va alătura comunității Avenor anul viitor, în clasa a 7-a, e pasionată de limbi străine și de călătorii și le-a propus viitorilor ei colegi să se implice într-un program pe care l-a denumit „Bucureștiul adolescenților”. Iarina vrea să creeze un grup de voluntari care să descopere locuri mai puțin cunoscute din București pe care să le includă apoi într-o serie de tururi ghidate adresate adolescenților.

Iar dincolo de limitele orașului în care locuiește, Iarina a propus și un proiect dedicat Centenarului Marii Unirii: afișarea unui panou în școală pe care fiecare dintre elevii Avenor vor putea scrie sau desena ce înseamnă România pentru ei.

Eva (7 omega) a ales să promoveze „spiritul bunătății” prin proiectele sale, propunâdu-le colegilor să participle la ateliere de arts&crafts pentru a strange fonduri pentru donații, dar și la un Club de lectură la care își dorește să invite și elevi de la Școala Ferdinand din București, continunând astfel un parteneriat început în acest an școlar. „Într-o lume în care poți alege să fii orice, alege să fii bun”, a fost mesajul Evei pentru colegii ei.

Amelia (7 omega) s-a alăturat anul acesta beneficiarilor programului de burse Avenor și le-a prezentat colegilor două proiecte, dedicate prieteniei și spiritului caritabil. Amelia își dorește să organizeze ore de Assembly în care două clase diferite să lucreze împreună, dându-le astfel ocazia copiilor să se cunoască mai bine și chiar să-și facă noi prieteni. De asemenea, Amelia își dorește să-i încurajeze pe colegi și chiar pe profesori să participe la un program de book sharing, dar și să găsească o soluție pentru ca mâncarea rămasă după servirea prânzului să nu fie aruncată, ci să ajungă la un adăpost de animale.

Ana-Caterina (8 omega) și-a propus să continue programul de reciclare 3R în care, începând din acest an, este implicată toată școală, dar și să organizeze un club săptămânal susținut de elevi de liceu pentru a-i ajuta pe colegii mai mici, din clasele a 7-a și a 8-a, să-și facă temele și să se familiarizeze cu sistemul Cambridge.

Și Ioana (clasa a 9-a) își dorește să continue proiectele la care lucrează deja, evenimentul „Avenor’s got talent”, care va ajunge la a treia ediție în anul școlar viitor, dar și seria de interviuri despre pasiunile membrilor comunităților Avenor publicate pe blogul nostru.

Tudor (clasa a 10-a) își dorește să-și încurajeze colegii să-și urmeze pasiunile și să cunoască oameni care i-ar putea ajuta să le dezvolte. De aceea și-a propus să creeze o platformă online unde elevii Avenor vor putea găsi opțiuni de activități extracurriculare.

Mihai (clasa a 11-a) va continua și anul viitor proiectul  The Green European Association, program educațional prin care mai mulți membri ai comunității Avenor, elevi, părinți și profesori, au participat la acțiuni de plantare în zone din apropierea Bucureștiului. Își propune, de asemenea, să creeze un proiect prin care să împărtășească colegilor mai mici din cunoștințele sale de limba engleză și din domeniul financiar.

Maria (clasa a 11-a) vrea să-și folosească experiența acumulată în anii în care a jucat tenis de performanță pentru a crea, în colaborare cu departamentul de PSHE, un  program prin care să-și ajute colegii să gestioneze mai bine presiunea examenelor sau a competițiilor sportive.

Mihai (clasa a 11-a) va iniția un proiect care va îngloba nutriția, sportul și motivația pentru a adopta un stil de viață sănătos, invitându-și colegii interesați să afle mai multe și să se implice.

Îi felicităm pe bursierii noștri, le mulțumim pentru inițiative și pentru angajamentul pe care și l-au luat – de a fi modele pentru întreaga comunitate – și le urăm mult succes pentru a-și duce la îndeplinire promisiunile.