Continuăm seria de articole săptămânale prin care vă invităm să descoperim împreună pasiunile și talentele membrilor comunității Avenor College. Inițiativa îi aparține Ioanei, elevă în clasa a 9-a la Liceul Avenor.

Personajul pe care vi-l prezentăm în această săptămână este Ștefan din clasa a 6-a omega, un copil care iubește școala și dansul. Ștefan ne-a uimit cu numărul de dans prezentat la Avenor’s Got Talent anul trecut. La începutul acestei săptămâni ne-am bucurat să-l revedem pe scenă la Interschool Talent Show. L-am admirat pentru încrederea și talentul afișat, drept urmare am decis să aflăm mai multe despre el și pasiunea sa pentru balet.

Ioana: Spune-ne câteva cuvinte despre Ștefan. Cum te-ai prezenta pe tine?

Ștefan: Îmi place foarte mult matematica și să dansez. Sunt un băiat conștiincios, căruia îi place școala și să învețe lucruri noi. Respect tot timpul regulile.

I.: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru dans?

Ș.: Când eram mic, nu-mi plăcea deloc să dansez. Mama mi-a spus că atunci îmi doream să devin ceasornicar. Apoi, sora mea Laura a început să ia cursuri de balet și dans, așa că mi-am dorit și eu să fac asta. Aveam 5 ani atunci. Mereu mă luam dupa sora mea, cum dansa ea și prietenele ei (nu prea erau băieți). Dar după un timp, Laura s-a lăsat și am continuat doar eu, pentru că am realizat că sunt făcut pentru dans.

I.: Care este cea mai recenta realizare a ta?

Ș.: În noiembrie, am participat la primul meu concurs „Stelele Aurii” la Palatul Copiilor, unde am dansat primul meu solo, o variație din opera Giselle, „Prietenii”. Sunt foarte mândru că am putut să ma urc pe scena fară să-mi fie frică și să reușesc să iau locul 3.

I.: Ce-ți place cel mai mult la dans?

Ș.: Îmi place că prin dans îmi pot exprima emoțiile. Desigur că există și technici grele, dar eu totuși reușesc să mă relaxez și să mă exprim liber.

I.: Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit?

Ș.: Profesorii mei de dans mi-au spus să nu mă dau niciodată bătut și săcontinui să dansez, pentru că am evoluat foarte mult în acest domeniu.

I.: Cum îți împarți timpul? De câte ori te antrenezi pe săptămână?

Ș.: Mă antrenez de 3 ori pe săptămână: lunea, miercurea și sâmbăta. Sâmbata dansez numai contemporan și jazz.

I.: Clasic sau contemporan?

Ș.: Contemporan. Pentru că nu există așa multe reguli (tehnici), așa că pot să dansez liber.

I.: Mulțumesc pentru timpul acordat. Mult succes în continuare!