Continuăm seria de articole săptămânale prin care vă invităm să descoperim împreună pasiunile și talentele membrilor comunității Avenor College. Inițiativa îi aparține Ioanei, elevă în clasa a 9-a la Liceul Avenor.

Theodor (clasa a 8-a) iubește fotbalul și se antrenează zilnic pentru a deveni un viitor star în acest sport. I se spune TH și e un exemplu pentru modul în care reușește să țină în echilibru antrenamentul pentru performanță și implicarea la școală.

Ioana: Spune-ne câteva cuvinte despre TH. Cum te-ai prezenta pe tine?

TH: Mă prezint muncitor, ambițios și îmi place să reușesc ceea ce-mi propun.

: Ai obținut rezultate excelente în fotbal și ai fost apreciat de multe echipe din Premier League în urma unui trial în Marea Britanie. Te-ai antrenat în luna iunie a anului trecut la Manchester City. Cum ți s-a părut această experiență?

TH: Mi s-a părut o experiență foarte plăcută deoarece am cunoscut persoane noi, locuri noi și tipuri de antrenamente diferite de cele din țară. A fost foarte prielnic.

I: Cu ce amintiri și noi abilități te-ai întors acasă?

TH: Mi-am dat seama că dacă vrei sa reușești, trebuie să muncești mult mai mult. Adică aici, în România, mă gândeam că este mult mai simplu, dar dacă vrei să ajungi în străinătate, nivelul de muncă trebuie să fie mult mai ridicat.

I: Ai vreun model în fotbal?

TH: Am mai multe modele, pentru că nu există om care să aibă toate calitățile. Așa că încerc să iau cât mai multe calități de la mai multi fotbaliști. Un exemplu ar fi un jucător chiar de la Manchester City,  Kevin De Bruyne, care îmi place pentru că, deși este un jucător foarte bun, este totuși modest și nu se laudă cu calitățile sale.

I: Pe ce post activezi și de câte ori te antrenezi pe săptămâna?

TH: Sunt mijlocaș central și mă antrenez la un club privat, „Sport Team”, de 5 ori pe săptămâna, iar în weekend am câte un meci.

I: Cum îți organizezi viața la școală și antrenamentele? Cum te ajută școala în această privință?

TH: Încerc să le țin într-un echilibru. Pentru mine, fotbal fără școală nu se poate, deoarece dacă te axezi doar pe fotbal, poate interveni o accidentare, iar dacă nu ai școală, nu mai ai ce să faci după în viață.

I: Care este cel mai bun sfat pe care ți l-a dat cineva?

TH: Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la părinți și de la antrenori a fost să nu îi ascult pe ceilalți și să-mi urmez visul.

I: Ce este cel mai greu în fotbal după părerea ta?

TH: Cel mai greu în fotbal este să rămâi la nivel înalt. Să nu crezi că ai ajuns cel mai bun, ci să încerci să te menții acolo sus.