Începem astăzi o serie de articole săptămânale prin care vă invităm să descoperim împreună pasiunile și talentele membrilor comunității Avenor College. Inițiativa îi aparține Ioanei, elevă în clasa a 9-a la Liceul Avenor.

Protagonista primului interviu din această serie este Maya (foto sus), elevă în clasa a 10-a la Liceul Avenor, o adolescentă foarte talentată și populară, fapt dovedit și de câștigarea premiului de popularitate la ediția 2017 a show-ului „Avenor’s got talent”.

Ioana Andrei: Spune-ne câteva cuvinte despre Maya. Cum te-ai prezenta pe tine?

Maya: „Maya este o fire prietenoasă, empatică și care nu înțelege majoritatea timpului nimic din ceea ce se întamplă în viața ei!”

I.A.: Care este cea mai recentă realizare a ta?

M: Cea mai recentă realizare este că de câteva luni trimit articole pentru site-ul A-List Magazine, care este site-ul Andreei Esca. Din când in când se mai postează acolo materiale scrise de mine.

De curând am scos un cântec cu Gașca Zurli care se numește „Spune, Moș Crăciun” și care este un cântec foarte frumos. Mă bucură foarte tare faptul că fac acest proiect cu mama și că pe 6 decembrie, de exemplu, am fost la „Neața cu Razvan și Dani”. Cântecul s-a lansat pe 3 decembrie la Europa FM, la matinal la „Dimineața Zurli” cu mama – Mirela Retegan. E o experiența chiar foarte bună pentru mine, pentru că o să merg la toate evenimentele pe care le au cei din Gașcă. O să fie o experiență nouă și foarte interesantă și de aceea consider acest cântec ca fiind una dintre cele mai recente și importante realizări ale mele.

I.A.: Care este cel mai recent hobby al tău?

M: Începe să-mi placă foarte mult să desenez și să pictez, iar Miss Sorana (Sorana Grigoraș – profesoară de arte de la Avenor College) m-a împins în directia aceasta pentru că odată cu IGCSE-ul (examenul de la finalul clasei a 10-a în sistemul Cambridge) a trebuit s-o fac. Mi-a plăcut să fac aceste activitați de când eram mică, doar că m-am lăsat, iar acum începe să mă prindă din nou și să-mi placă din ce în ce mai mult. Aș sta ore întregi în clasa de arte.

I.A.: Se împlinește aproape un an de când ți-ai deschis blogul – Mayatown. Cum ți-a venit ideea să creezi această „lume” a ta?

M: Eu mi-am dorit întotdeauna să am o platformă și, sincer, în primă fază am zis că vreau să-mi fac un cont de YouTube (pe care o să-l creez, este în plan pentru anul viitor), dar mie îmi place foarte mult să scriu, fac asta de când mă știu, iar de citit îmi place tot așa, foarte tare, și pur și simplu am simțit nevoia să împart cu lumea întreagă toate ideile și sentimentele mele pentru că eram sigură că nu sunt singura care simte și crede anumite lucruri.

I.A.: Ce ne poți spune că ai învațat după un an de experiență?

M: Cred că am învațat mai multe despre mine decât despre orice altceva, pentru că eu am momente în care postez în fiecare săptămână și perioade în care nu postez timp de câteva luni. Cred că am învațat că dacă vreau să scriu, scriu. Eu vreau să devin jurnalist, pe lângă actrița, și cred că am avut un început foarte bun. 

I.A.: Care este cea mai frumoasă surpriză pe care ți-a făcut-o cineva?

M: Anul trecut de ziua mea, când am împlinit 16 ani, mama mi-a spus că, din păcate, anul acela avea un turneu și că nu poate să mă ducă nicăieri (noi avem o tradiție ca, în fiecare an de ziua mea sau în jurul zilei mele de naștere, să mergem într-o țară la un concert).  A spus că o să merg cu ea la Satu Mare pentru că măcar o să fiu plecată în locul unde m-am născut, pentru prima dată în 10 ani. Și m-a pus să împachetez, iar eu mă uitam pe vreme și am văzut că la Satu Mare o să plouă și o să fie frig, dar ea îmi tot zicea să împachetez chestii lejere, de vreme caldă. Am ajuns în aeroport și nu înțelegeam de ce nu scrie nicăieri – zbor către Satu Mare, dar apoi mama mi-a întins biletele către Barcelona la concertul Adele. Și cred că asta a fost cea mai frumoasă surpriză din viața mea de până acum.

I.A.: Care este cel mai bun sfat pe care ți l-a dat cineva?

M: Cred că cel mai bun sfat l-am primit de la mama. Uneori, am senzația că dacă sunt înconjurată de anumite persoane trebuie să mă schimb, doar că am realizat că asta îmi face mai mult rău și atunci mama mi-a spus că este mai bine ca eu să fiu bine! Și atunci, persoanele care nu mă plac sau nu mă accepta așa cum sunt sau care își doresc ca eu să mă schimb în fața lor, nu merită să fie în viața mea și atunci, eu sunt cea mai frumoasă, cea mai bună și cea mai sănătoasă persoană pentru mine.

I.A.: Care sunt planurile tale de viitor?

M: Planurile mele de viitor sunt destul de complicate pentru că eu îmi doresc să devin actriță și îmi doresc asta de când sunt mică (întotdeauna am avut o plăcere pentru acest domeniu), doar că, de când cu blogul meu și de când cu toate relatările mamei mele din viața ei de jurnalist, am început să mă apropii foarte tare de ideea asta și să-mi doresc foarte tare să încep să scriu pe platforme mult mai mari și despre lucruri mult mai serioase. Dar înainte de asta, logic, îmi doresc să merg la facultate și îmi doresc să o fac în State, la New York mai exact. Nu știu concret de ce în New York, doar că mă simt atrasă de acel loc.

 M: Mulțumesc pentru timpul acordat și îți doresc mult succes în tot ceea ce faci.

Interviul pe care Ioana (stânga) i l-a luat Mayei este primul dintr-o serie dedicată pasiunilor membrilor comunității Avenor