Te invităm să descoperi ce înseamnă Liceul Internațional Avenor printr-o serie de Q&A-uri cu elevi, profesori și oameni din echipa de management. Află ce înseamnă o educație bună și care este rolul ei în modelarea viitorului elevilor din ziua de astăzi dintr-un interviu cu Diana Segărceanu, co-fondator Avenor College.

Avenor College: Cine este Diana Segărceanu?

Diana Segărceanu: Sunt Co-Fondator al Avenor College. Sunt conector în educație – ascult, adun și unesc idei, pasiuni, oameni, proiecte pentru a da sens învățării. Sunt și elev, și educator, și mamă. Învăț în fiecare zi de la copiii mei, Ana și Tudor, și de la cei 500 de avenorieni.

A.C.: Ce înseamnă pentru tine educația bună?

D.S.: Educația bună te face independent în gândire, îți dezvoltă  caracterul, dă sens și valoare ideilor tale, îți dă ocazia să experimentezi fără teamă de greșeală, îți dă încredere în forțele proprii, îți păstrează curiozitatea, îți deschide orizonturi noi într-o lume care se schimbă în mare grabă.

A.C.: Unde îi vezi pe elevii Avenor peste 5, 10 ani?

D.S.: Absolvenții Avenor sunt liderii de mâine ai organizațiilor, ai comunităților în care vor trăi. Ei sunt cei care vor face lumea un loc mai bun. Peste 5 ani, Avenorienii vor fi absolvenți ai celor mai bune Universități din lume, iar peste 10 ani îi văd antreprenori de succes și cetățeni implicați în schimbarea în bine a României.

A.C.: Când ai știut că e momentul să faci o școală?

D.S.: Când Ana se pregătea să intre la școală, am pus bazele unui proiect care își propunea să fie o școală primară mică, o continuare a grădiniței. După câțiva ani, am câștigat experiență, m-am implicat activ, am învățat și, în 2010, am știut că e momentul să construim o școală mare care să ducă elevii până la absolvirea liceului.

A.C.: De ce au nevoie elevii de azi pentru a reuși în viitor?

D.S.: De cei șapte ani de acasă, de prezența și iubirea necondiționată a părinților, de profesori pasionați și o educație bună pe care o primesc la Avenor, de dorința interioară de a da un sens vieții personale și a celor din jur.