Te invităm să descoperi ce înseamnă Liceul Internațional Avenor printr-o serie de Q&A-uri cu elevi, profesori și oameni din echipa de management. Află care sunt cele mai importante lecții pe care le învăță la Avenor și elevii, și profesorii dintr-un interviu cu Mihaela Ancuța, profesor de matematică și diriginte la Liceul International Avenor.

Vino la liceul Avenor

Avenor College: Cine este Mihaela Ancuța?

Mihaela Ancuța: Sunt o persoană care adoră provocările și care a înțeles că bucuria constă în a alerga după minge, nu în a o prinde și a marca gol imediat. Cred cu tărie că cea mai mare satisfacție o simțim atunci când obținem un lucru pentru care am muncit cu adevărat, de aceea îi îndemn pe elevii mei să se implice, să aibă curaj, să încerce, să greșească, să întrebe și să se întrebe, să verifice, să coopereze, să încerce din nou, să reușească, să se aprecieze și să se bucure de ceea ce au realizat.

A.C.: Ce aduce în plus sistemul Cambridge educației copiilor de liceu?

M.A.: În primul rând, oferă o varietate de opțiuni și posibilitatea de a face legături între acestea. În al doilea rând, le dezvoltă capacitatea de investigare și interpretare, gândirea critică și aplicată. În primii doi ani de liceu, elevii studiază materii la alegere din categoriile Languages, Humanities, Sciences, Mathematics și Creative and Professional, urmând ca în ultimii doi ani să se specializeze în domeniile care le sunt de folos mai departe la facultate.

A.C.: Unde îi vezi pe elevii tăi peste 5 ani? 

M.A.: Peste 5 ani, unii dintre ei vor fi studenți dornici de cunoaștere, alții își vor începe cariera și vor dori să revoluționeze domeniul pe care l-au ales din pasiune. Dar mai presus de toate, îi văd oameni responsabili, solidari și demni, căci asta au învățat să fie când au fost elevi la Avenor.

A.C.: Cât de importante sunt rezultatele la examenele Cambridge pentru viitorul elevilor noștri?

M.A.: Rezultatele examenelor, în general, nu determină succesul în viață, însă garantează accesul la facultăți foarte bune precum și la condițiile de studiu de acolo. La fel de importante sunt șansele care se vor ivi, alegerile pe care le vor face, precum și ambiția pe care o vor dovedi în viață.

A.C.: De ce ai ales să faci parte din echipa Avenor College?

M.A.: Am simțit inițial că îmi oferă cadrul necesar pentru dezvoltare profesională, iar mai apoi s-a dovedit a fi mai mult decât atât, a fost și este și dezvoltare personală în același timp. Avenor College îi învață pe toți, elevi și profesori, să fie empatici, să coopereze, să tindă spre armonie, să adopte o viață sănătoasă și multe alte lucruri frumoase pe care le descoperi dacă te alături comunității de aici.

Ar mai fi de adăugat calitatea educației, colegi pasionați și responsabili, resursele educaționale, managementul școlii și atenția care se acordă fiecărui om în parte, fie că este profesor sau elev.