Grădinița Avenor își propune să fie mai mult decât o școală în sensul strict academic al cuvântului. Dorim să le dăm ocazia copiilor nu doar să-și dezvolte intelectul, ci și să descopere care le sunt talentele și pasiunile, să dea frâu liber creativității, să se simtă liberi să încerce cât mai multe activități și, în acest proces, să descopere încetul cu încetul cine sunt și ce le place să facă.

Oferta noastră de activități extra-curriculare este bogată și variată, reflectând și preferințele și sugestiile părinților; totodată, acest program este echilibrat, bine gândit astfel încât să vină în completare și să susțină activ programa propusă într-un curriculum relevant, dinamic și diferențiat.

Cluburile co-curriculare sunt activități care își propun să sprijine copiii în explorarea intereselor proprii de învățare, într-un mod extins și în profunzime. Create ca și extinderi ale activităților curriculumului pentru educație timpurie EYFS în grupele mici și mijlocii și, ale Curriculumului Național Britanic pentru Alfabetizare și Matematică în grupele mari, cluburile grădiniței Avenor acoperă toate ariile de învățare:

  • Limbă și comunicare: I Can Speak Romanian, Storytellers, Communication through English and Wacky Wednesdays;
  • Dezvoltare psihomotrică: Ballet, Delicious Delights, Fun Aerobic, Music & Movement, Woodwork, Ball Games, Fitness Kids, Let’s Dance!, Martial Arts, Multisport Junior, Tennis, and Zumba;
  • Dezvoltare Personală, Socială și Emoțională: SDGs, Talk to Me, Mind Lab, Outdoor Free-Play, and Project Managers;
  • Alfabetizare: Read, Write & Illustrate and Jolly Phonics;
  • Matematică: Mathletics, Mind Twisters and Chess;
  • Cunoașterea Mediului: Globetrotters, Nature Detectives, S.T.E.M., Tech Savvy, and Planting & Growing;
  • Artă expresivă și Design: Creative Techniques, Feel the Music, Drama & Theatre, Painting Styles, and Piano Club.

Cluburile co-curriculare au resurse, orare și obiective educaționale specifice pentru a încuraja copiii să facă primii pași către profesii viitoare și de interes pentru ei.

Ca extinderi ale curriculum-ului principal, cluburile grădiniței pentru grupele mici, mijlocii și mari au un caracter bilingv. Copiii sunt încurajați să folosească limba engleză la cluburile care se țin în limba engleză.

În desfășurarea activităților co-curriculare initiate și conduse de către copii, limba folosită este de obicei cea pe care copilul o simte în mod natural. Pentru cluburile organizate în limba română, copiii vor fi încurajați să comunice corect în română și o traducere va fi asigurată vorbitorilor de alte limbi străine.

Co-crearea celui mai bun viitor posibil pentru fiecare dintre copii implică de asemenea și oferirea libertății de expresie a gândurilor în limba maternă.