Avenor - creatori de viitor

Numele Avenor vine de la viitor (fr. Avenir) și de la drum (engl și fr. Avenue). Avenor înseamnă cel care merge hotărât pe drumul lui, chiar daca asta înseamnă și osteneală, și depășirea tenace a multor bariere. Dar și cel care face viitor. La Avenor College asta se întâmplă - creăm viitor. Afirmația nu e o figură de stil, ci spune direct și factual ce facem, împreună în comunitatea noastră și fiecare dintre noi în parte.

Viitorul acesta nu e nici de formă, nici de duzină, ci e plin de sevă, adică de pasiune și de lucruri în care credem. Ca să fim creatori de viitor, trebuie să dăm dovadă de curiozitate și să

avem mereu o privire inteligentă asupra lumii,

  • fie că suntem copiii care află că învațatul poate fi la fel de spumos ca joaca și că școala înseamnă să-ți descoperi drumul și să-ți faci (super)puteri și curaj să-l urmezi,
  • fie că suntem părinții sau profesorii care se împlinesc prin momentele de grație și de împlinire ale celor mici. Pe ei îi creștem nu doar mari, ci și echilibrați și fericiți.

Avenor College este mai mult decât școală sau grădiniță particulară, este spațiul în care-ți descoperi rostul și-l transformi în rezultate cu care ne mândrim cu toții. Este un spațiu:

  • fizic, frumos și viu fiindcă este, înainte de toate, al copiilor care-l animă;
  • mental, care trece de granițele oricarei discipline, limbi sau culturi, dar care și le însușește sincer pe toate;
  • emoțional, unde prețuiești legăturile dintre oameni mici și mari și unde te simți prețuit.

La Avenor suntem cu toții - de la profesori, la părinți și copii - creatori de viitor și ne implicăm personal și responsabil în asta.

Dincolo de o școală particulară sau o grădiniță particulară, Avenor College este un set de principii – cele de mai sus – care ne animă și ne-au animat dintotdeauna, acum și pe vremea când ne numeam școala Little London și grădinița Little London.