Criteriile de admitere la Avenor International High School :

 • Clasa a 9-a: o medie generală de cel puțin 8,5 la Evaluarea Națională pentru elevii din sistemul românesc și cel puțin Calificativul B sau echivalent pentru elevii din sistemul internațional.
 • Clasele a 10-a și a 12-a: Înscrierea în clasa a 10-a sau a 12-a reprezintă o situație excepțională, fiind la jumătatea unui ciclu de studii de doi ani. Înțelegem când apar astfel de situații, dar le abordăm realist și vă rugăm să contactați departamentul de Admitere pentru a discuta în detaliu cazul.
 • Clasa a 11-a: 8 examene IGCSE susținute (sau numărul maxim de examene IGCSE oferite de școala la care studiază elevul). Minimum calificativul B la cel puțin 5 materii IGCSE (obligatoriu pentru materiile pe care elevul le va studia la A Level).
 • Admiterea este condiționată de primirea confirmării pentru media de la Evaluarea Națională (în luna iulie) sau pentru rezultatele IGCSE (la jumătatea lunii august).

Pașii procesului de admitere:

 1. Părinții completează online Formularul de Interes.
 2. Părinții primesc oferta educațională pe email și sunt rugați să o citească.
 3. Părinții vizitează școala și au o discuție cu Managerul de Admitere și Comunicare (pentru a clarifica oferta educațională sau alte aspecte). La întâlnire va fi prezent și Directorul Liceului sau Director of Learning pentru a discuta despre curriculum, viziunea școlii și așteptările ambelor părți.
 4. Părinții completează online Formularul de Aplicare și plătesc taxa de aplicare (frații/surorile elevilor Avenor College sunt scutiți/scutite de această taxă).
 5. Elevii vor prezenta un portofoliu academic care să includă foaia matricolă (notele obținute), activități co-curriculare și o scrisoare de recomandare din partea unui profesor de la școala la care învață în prezent.
 6. Elevii vor da un examen de admitere și vor avea un interviu cu Director of Learning.
 7. Părinții completează un chestionar despre obiceiurile, hobby-urile, preferințele copilului și așteptările lor de la școală.
 8. Decizia finală privind admiterea este luată de Directorul școlii.
 9. Managerul de Admitere și Comunicare transmite părinților decizia privind admiterea copilului la școală.

Dacă doriți să aflați informații referitoare la taxele de admitere în liceu, accesați acest link.