Cine suntem

Avenor College este o instituție educațională non-profit, o școală internațională bilingvă ancorată în cultura românească. Co-creăm pentru fiecare dintre elevii noștri între 2 și 18 ani experiențe de învățare stimulante care le formează competențele pentru viitor. Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ în România.

Misiunea noastră

„Co-creăm cel mai bun viitor”

La Avenor College, toți învățăm, toți suntem și elevi, și profesori. Formăm liderii viitorului, provocându-i pe elevi să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să-și contureze propriul viitor. Lucrând împreună, co-creăm cel mai bun viitor pentru fiecare elev, pentru fiecare membru al comunității și pentru noi toți împreună, în cadrul școlii și dincolo de ea. 

Drumul nostru de până acum

În 2007, școala a pornit cu cinci elevi de clasa întâi. Zece ani mai târziu, Avenor College are 450 de elevi între 2 și 16 ani și o echipă cu peste 100 de membri. Școala are două sedii în zona de Nord a Bucureștiului: o elegantă vilă istorică în care funcționează grădinița și un campus special proiectat și construit la liziera pădurii Băneasa pentru a găzdui școala și liceul.

Suntem acreditați de Ministerul Educației din România și autorizați de Cambridge International Examinations să susținem examinări recunoscute la nivel internațional: CheckpointIGCSE și A level. De asemenea, suntem membri ai Common Ground Collaborative, o rețea globală inovatoare de școli internaționale de elită.

Școala a fost înființată de Fundația Avenor, o organizație non-profit fondată de Diana Segărceanu, Florin Segărceanu și Andreia Mitrea.

Cultura învățării

La Avenor College împărtășim o cultură a învățării bazată pe următoarele principii:

•          Cu toții putem învăța „cum să învățam” și avem dreptul să o facem.

•          Învățarea este atât personală, cât și o activitate socială.

•          Învățarea este atât cognitivă, cât și emoțională.

•          Învățarea are loc cel mai bine în contexte relevante și interesante.

•          Pentru a crea o cultură a învățării, avem nevoie de un limbaj comun al învățării.

Scopul nostru este să ne ghidăm elevii să devină experți în trei forme de învățare: Conceptuală, a Competențelor și a Caracterului.

 

ÎNVĂȚAREA CONCEPTUALĂ

ÎNVĂȚAREA COMPETENȚELOR

ÎNVĂȚAREA CARACTERULUI

Are loc atunci când elevii:

 

  • Fac legatura între cunoștințele noi (posibil mai greu de înțeles la început) și cele existente dar și cu conceptele importante;
  • construiesc și reconstruiesc teorii despre felul în care funcționează lucrurile și despre motivele pentru care ele sunt așa cum sunt;
  • testează teoriile pe care le formulează în diverse contexte pentru a le da sens, astfel încât să le poată explica tot mai bine și să înțeleagă când, unde și cum se aplică ele.

Are loc atunci când elevii:

 

  • analizează realizările unui expert și le compară cu cele proprii;
  • identifică ajustările pe care trebuie să le facă;
  • exersează o competență pentru a o rafina și a o transforma într-un automatism.

Are loc atunci când elevii:

 

  • evaluează cum ar „arăta” anumite comportamente și valori dacă ar fi aplicate într-un context specific real;
  • acționează ca rezultat al acestei evaluări;
  • reflectează asupra efectelor acestor acțiuni.

Principiile Învățării și Definițiile Învățării formează o cultură a învățării comună, bazată pe valorile noastre: responsabilitatea, respectul, solidaritatea, spiritul de echipă și împlinirea de sine.

La Avenor College, ne implicăm cu toții (elevi, părinți, profesori, angajați și parteneri) să susținem această cultură, folosind creativitatea personală. Limbajul comun al învățarii este folosit și de celelalte școli din cadrul Common Ground Collaborative, organizație în care Avenor College este membru activ.

Povestea numelui Avenor 

Numele Avenor vine de la viitor (fr. Avenir) și de la drum (engl și fr. Avenue). Avenor înseamnă cel care merge hotărât pe drumul lui, chiar daca asta înseamnă și osteneală, și depășirea tenace a multor bariere. Dar și cel care face viitor. La Avenor College asta se întâmplă - creăm viitor. Afirmația nu este o figură de stil, ci spune direct și factual ce facem, împreună în comunitatea noastra și fiecare dintre noi în parte.