Ce au în comun invențiile, muzica, natura, moda, ospitalitatea și turismul? La Avenor Summer Expeditions, fiecare reprezintă o temă pe care copiii o vor explora timp de o săptămână prin activități care-i vor stimula să cerceteze, să ia decizii și să aibă inițiativă, să găsească soluții, dar și să se auto-evalueze și să se adapteze la schimbare. Vă invităm să aflați mai multe despre noul concept al școlii de vară Avenor, la al cărui design au lucrat peste 20 de profesori, din textul scris chiar de coordonatorul proiectului, Cristina Farcaș.

Școala de vară Avenor Summer Expeditions a rezultat din dorința oamenilor care alcătuiesc comunitatea Avenor de a oferi mereu activități educaționale relevante pentru viitorul copiilor. Am realizat acest program unic îmbinând tematici de actualitate și metode cu impact transdisciplinar și activități non-formale care să asigure copiilor un mediu educațional interactiv pe parcursul verii. 

Temele abordate fac parte din domenii de interes pentru toate stilurile de învățare. Fiecare dintre ele prezintă un corespondent în viața copiilor, fiind teme de actualitate și de folos pentru viitorul lor: SDGs (Obiectivele Mondiale pentru Dezvoltare Durabilă), muzică, modă, supraviețuire în natură, ospitalitate și turism.

Metodele de învățare folosite în timpul programului școlii de vară îi stimulează pe copii să gândească critic, să ia decizii, să cerceteze domeniul lor de interes, să se organizeze în echipe de lucru, să conducă și să ia inițiativă, să se evalueze permanent, să găsească soluții, să comunice rezultatele învățării lor, să se adapteze permanent.

Abordarea de tip Project Based Learning (învățare prin proiect) este cea care îi va ajuta să deprindă toate aceste abilitați în timp ce se vor amuza pregătind tot felul de evenimente pentru a fi prezentate într-un Assembly, la final de săptămână. Experimentarea în viața concretă o vor trăi nu în clase, ci chiar în viața reală, în timpul excursiilor atent planificate, sau interacționând cu diverși specialiști invitați în mijlocul lor.

Avenor Summer Expeditions este astfel un program educațional unic la al cărui design lucrează peste 20 de profesori Avenor și a cărei permanentă întoarcere la realitate este asigurată de cel mai relevant beneficiar al lui: copiii – pornim procesul de planificare luând în considerare ideile și interesele lor pentru a crea cea mai grozavă expediție de învățare.

Vă invităm să accesați broșura Avenor Summer Expeditions pentru a afla mai multe informații despre tipurile de programe, taxe și activități.

Cristina FARCAȘ
Coordonator Școala de Vară