Câțiva elevi de clasa a 11-a au plecat împreună cu dirigintele într-o excursie cu cortul în vacanța de toamnă. Tiberiu, unul dintre participanți, povestește că experiența din vârf de munte l-a scos din zona de confort și l-a învățat cum să se descurce în natură, oferindu-i o pauză relaxantă de la grijile zilnice.

Am organizat împreună cu colegii mei și cu domnul diriginte o excursie de 3 zile cu cortul la finalul vacanței de toamnă. Am mers în campingul Iezer, lângă cabana Voinea, la doar 15 kilometri de Câmpulung. Acesta este de tip „off-camping”, adică complet neamenajat, ceea ce a însemnat că a trebuit să ne aducem cu noi absolut tot ce am avut nevoie, de la sticle de apă și mâncare, până la corturi și saci de dormit.

Drumul de la București până acolo durează în jur de cinci ore. Locul de camping se afla la câțiva metri de un drum pietruit care urcă în continuare încă și mai sus, pe vârful muntelui. Pe lângă drum, curge râul Bătrâna, care izvorăște de mai departe, din munții Iezer-Păpușa.

De cum am ajuns, am început să despachetăm lucrurile noastre și să montăm corturile. Nu a durat mult timp până am terminat de aranjat corturile și sacii de dormit, după care am început să strângem lemne pentru foc. Deși pare ușor, este destul de greu să găsești lemnele potrivite pentru foc și să le tai, mai ales dacă majoritatea sunt ude. Eu nu mai făcusem niciodată așa ceva, dar am învățat pe parcurs și m-am descurcat. 

În cele din urmă, am reușit să facem un foc mare, chiar înainte să se întunece. Din cauza muntelui care obturează lumina soarelui și a toamnei târzii, se întunecă foarte devreme, încă de la 5, așa că a trebuit să începem să facem focul devreme. Am încălzit la foc mâncarea pe care o adusesem și chiar am gătit supe și alte lucruri. Apoi am rămas cu toții să ne încălzim în jurul focului, am spus povești și am mâncat bezele.

A doua zi, am mers într-o drumeție pe munte, înspre Cabana Voina, singurul loc cu semnal telefonic din zonă. Am rămas absolut surprins de frumusețea peisajului de toamnă de la munte – de copacii cu frunzele îngălbenite, de râul care curgea pe lângă drum și de cele câteva cabane din zonă. Am simțit o senzație de liniște și calm în acel loc pe care nu o poți avea decât în mijlocul naturii, înconjurat de pădure.

Mi-a plăcut foarte mult excursia noastră și sunt sigur că o vom repeta și în viitor. Cred că este foarte important pentru noi toți să ieșim, măcar pentru câteva zile, din rutina obositoare de zi cu zi, să ne putem relaxa și destinde, fără presiuni. De asemenea, este și o experiență foarte practică, care te ajută să înveți cum să supraviețuiești și să te descurci în natură. Așadar, o pot recomanda oricui vrea să se bucure de liniște și să scape de griji pentru câteva zile, într-o atmosferă magică.