De peste 100 de ani, mișcarea cercetășească este cea mai mare și relevantă mișcare pentru copii și tineri din lume, pentru că are la bază două ingrediente ce inspiră pe mulți dintre aceia ce doresc să creeze impact în societate prin educație: o metodă educativă și valori. Avenor College este unul dintre acei actori din societatea românească ce creează de peste 10 ani „cel mai bun viitor” pentru comunitatea sa: elevi, părinți, profesori, întreaga echipă și partenerii săi.

Din această „potrivire de caracter” s-a născut cu patru ani în urmă conceptul de școală de vară „Avenor Scouting Summer School”. Ne-am lăsat inspirați de învățarea în și de la natură și am planificat excursii săptămânale și activități educative care să deschidă copiilor apetitul pentru explorare și cunoaștere. Ne-am lăsat inspirați de cadrul simbolic al cercetașilor, „Cartea Junglei” de Rudyard Kipling, pentru a le vorbi copiilor despre prietenie, curaj, frumusețea lucrurilor mărunte, importanța regulilor, creativitate în timpul sesiunilor de dezvoltare personală. Ne-am lăsat inspirați de legile cercetășești și vestita promisiune de cercetaș pentru a le transmite copiilor „să facă tot posibilul”, „să lase lumea puțin mai bună decât au găsit-o”, să fie „gata oricând” pentru a acționa și să împlinească toate acestea „unul pentru toți și toți pentru unul”. Ne-am lăsat inspirați de principiul „învățării prin acțiune” pentru a descoperi și educa abilități ale societății viitorului: leadership, public speaking, lucru în echipă.

Copiii care vin la Avenor Scouting Summer trăiesc o experiență de învățare inspirată de mișcarea cercetășească, dar nu devin cercetași. Privind spre viitor, uneori ne imaginăm că se vor lăsa și ei inspirați și vor alege să contribuie la o lume mai bună prin mișcarea cercetășească.

Și Avenor are drumul său și când întâlnește alți astfel de călători care merg și ei către un „cel mai bun viitor”, se simte și mai încrezător că a co-crea este întotdeauna cea mai bună direcție.

Anul acesta, Avenor Scouting Summer School are loc în perioada 9 iulie – 10 august, la sediul grădiniței Avenor. Puteți afla mai multe informații despre înscriere, tipurile de programe și activități accesând acest link.

Text de Cristina FARCAȘ

Coordonator Avenor Scouting Summer School

Deputy Educational Coordinator & Nursery Green Teacher