Manuela Nae, Compliance Director la Avenor College, explică de ce siguranța și protecția copiilor reprezintă prioritatea numărul 1 în școala noastră în fiecare an.

„La Avenor, co-creăm cel mai bun viitor pentru fiecare elev, pentru fiecare membru al comunității și pentru noi toți împreună, în cadrul școlii și dincolo de ea. Acest lucru presupune o mulțime de experiențe de învățare care se vor transformă în aptitudini, dar și asumarea unor riscuri. De aceea, siguranța și protecția copiilor reprezintă prioritatea Avenor College în fiecare an școlar”, explică Manuela Nae.

Avenor College: Fiecare membru al echipei noastre trebuie să știe exact cum să acționeze într-o situație de risc. Cum ne asigurăm că se întâmplă asta?

Manuela Nae: Avem în vigoare o serie de politici și proceduri specifice, dar aspectul cel mai important este punerea lor în aplicare. De aceea, organizăm constant pentru echipă cursuri de prim ajutor, traininguri pentru procedurile de rutină, respectarea regulilor de siguranță și evaluarea riscurilor pentru orice ieșire în afara campusului. Considerăm că toate aceste activități cresc responsabilitatea și îmbunătățesc viteza de reacție pentru fiecare membru al echipei, iar acest lucru poate fi extrem de important în situațiile de urgență.

La Avenor College, tratăm cu toată seriozitatea responsabilitatea de a proteja și susține starea de bine a copiilor. Toți membrii echipei trebuie să fie conștienți că în situații de risc este nevoie să acționăm rapid, să își înțeleagă rolul în identificarea problemelor, să comunice eficient cu alți profesioniști pentru a ajuta la identificarea și evaluarea cât mai rapidă a nevoilor copilului.

A.C.: În 2018, inspectorii BSO au vizitat Avenor College. Cum au evaluat aceștia siguranța elevilor din școala noastră?

M.N.: Faptul că avem proceduri pentru siguranța și protecția copiilor care sunt cunoscute și puse în aplicare de fiecare membru al comunității noastre a influențat semnificativ evaluarea inspectorilor BSO care ne-au vizitat școala. Sunt foarte fericită și mândră să pot spune că politicile și procedurile privind siguranța și protecția copiilor sunt la standardele BSO și au contribuit în mod decisiv la obținerea calificativului „Good with Outstanding features” în noiembrie 2018.