Toți elevii de liceu îşi vor asuma responsabilitatea pentru progresul și dezvoltarea proprie. Profesorii vor stabili temele pentru fiecare disciplină, în fiecare săptămână. Elevii pot opta să folosească perioada de studiu în ultima oră de curs, în fiecare zi, pentru a finaliza unele teme pentru acasă.

Cu toate acestea, se recomandă ca elevii de liceu să aibă 60-90 de minute de studiu individual pe zi pentru disciplinele IGCSE și 2 ore de studiu individual pe zi pentru disciplinele Advanced Level. Este important să ne amintim că acestea sunt examene de nivel mondial şi că elevii din întreaga lume lucrează conștiincios pentru a obține note mari.

Studenții care absentează de la școală, din orice motiv, vor avea datoria să finalizeze toate lucrările realizate în clasă și pe care ei nu le-au făcut, ca teme suplimentare pentru acasă. În caz de boală, profesorii disciplinelor vor sprijini elevii care au nevoie de ajutor suplimentar, având timp disponibil pentru acest lucru în cursul pauzei pentru masa de prânz.