Alessia Bumb-Dragoș

Profesor de limba germană

Pasiunea mea pentru limba germană se află în sufletul meu de când mă știu și pe an ce trece devine din ce în ce mai puternică, întreținută de muzică și literatură.

La vârstă de 2 ani m-am mutat cu părinții mei la Frankfurt. Acolo am învățat limba lui Goethe, simultan cu limba română – practic, am 2 limbi materne. Ne-am întors în România după ce am terminat grădinița, dar vorbeam în continuare germană acasă.

Pe parcursul anilor am devenit din ce în ce mai pasionată de literatura germană, de tot ce înseamnă Romantism și curentul literar “Sturm und Drang”. Goethe a fost scriitorul care m-a inspirat să scriu atât cântece, cât și poezii în germană.

Am studiat la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, din cadrul Universității din București, Germanistică și Literatură Neerlandeză. Mereu am avut o înclinație spre limbile nordice, încă din liceu am învățat norvegiana. Acela a fost și momentul în care mi-am dat seama că sunt pasionată de mitologia nordică.

De la o vârstă fragedă mi-am dorit să predau, ori muzică, ori germană. Atât în timpul liceului, cât și în timpul facultății am avut parte de profesori de la care am învățat multe în ceea ce privește stilul de predare.

Mereu am considerat că, dacă ajungi sa le predai elevilor, nu vei îmbătrâni niciodată. Vei rămâne veșnic tânăr, deoarece atât ei cât și noi, profesorii, învățăm lucruri interesante, fiecare își lărgește astfel orizontul.