Alexandrina Cambeșteanu

Profesor învăţământ primar clasa pregătitoare alfa

Încă din copilărie visam să fiu învăţătoare, iar primii mei „elevi” au fost fratele meu şi prietenii. Ani mai târziu, am transformat visul în realitate absolvind Liceul Pedagogic „Ştefan cel Mare” din Bacău. În toamna aceluiaşi an, 1996, am preluat prima mea clasă de elevi ca învăţătoare.

În anul 2003, am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, apoi am urmat şi un masterat în Educaţie integrată în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Anii următori i-am dedicat domeniului educaţiei adulţilor, elaborând programe de formare profesională şi înfiinţând centre de evaluare a competenţelor profesionale destinate cursanților unui institut de studii prin corespondenţă.

Cea mai mare pasiune a mea este să lucrez alături de copii, iar de-a lungul timpului am acumulat experiență atât ca învăţătoare (în instituţii de stat şi private), cât şi din poziţia de coordonator de programe dedicate elevilor cu vârste între 7 și 14 ani, de la pregătire pentru admiterea la liceu, la ateliere creative, handmade şi educaţie financiară şi antreprenoriat.

Sunt o persoană creativă, preocupată să învăț lucruri noi și mereu în căutare de surse de inspirație și culoare. Cred că experiența de învățare se bazează pe o stare de bine și se construiește prin emoții pozitive, iar în egală măsură îndeplinește nevoia copiilor de a cunoaște și de a explora. 

Chiar din primul meu an la Avenor, am fost implicată în proiectul-pilot PBL prin care am coordonat crearea unui site educațional realizat de elevii claselor a 4-a. Copiii au învățat să lucreze în echipă, cu instrumente digitale, și să construiască un proiect transdisciplinar. 

În anul școlar 2019-2020 am pregătit primul Summer Show pe Zoom și m-am bucurat să le putem arăta părinților cum au învățat copiii să lucreze împreună chiar și atunci când lecțiile s-au ținut exclusiv online. 

De când am devenit mamă, la începutul lui 2021, fiecare zi este o explorare continuă și surprinzătoare, care mă apropie tot mai mult de lume așa cum este ea văzută prin ochii unui copil.

Revin în acest an școlar, al patrulea în echipa Avenor College, ca învățătoare la clasa pregătitoare alfa și abia aștept să întâmpin alături de elevii mei experiențele care ne așteaptă.