Alina Neicu

Profesor de Limba engleză

Cariera mea de profesor a început în anul 2004, când am lucrat pentru pentru prima oară într-o școală care urmează Curriculum Britanic. Am absolvit facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar la puțin timp după absolvire am terminat un Master în Educație Școlară. După câțiva ani am simțit nevoia să studiez mai mult, iar în vara această am absolvit un Master în Educație Presecundară.

Lucrând în școli internaționale (International School of Bucharest și American International School of Bucharest), am avut ocazia să învăț și să mă perfecționez profesional prin diferite cursuri, atât în România, cât și în străinătate. Uitându-mă în urmă, îmi dau seama cât de recunoscătoare sunt că am avut șansa să lucrez în astfel de medii. Atunci când predai într-un mediu multicultural, înveți să îi faci pe ceilalți prioritatea ta, să îi înțelegi, să ai răbdare, să fii flexibil și să îi ajuți să evolueze și să se descopere.

Îmi face mare plăcere să lucrez cu copiii, să îi ajut să își atingă potențialul, să își împlinească visurile prin educație. Cred că fiecare copil este important și trebuie tratat cu respect. Educația trebuie să-l împuternicească pe copil să aibă o contribuție pozitivă în lumea în care trăim. Așa cum Theodore Roosevelt spunea, „nimănui nu-i păsa cât de multe știi, până când nu vor știi cât de mult îți pasă”. Acest citat îmi reamintește de fiecare dată cât de importantă este relația pe care o construiești cu elevii. De asemenea, mai cred că, atunci când predarea și învățarea nu se rezumă doar la tabla de scris și caietul de lucru ci este înlocuită cu dans, jocuri, activități, competiții, proiecte, tehnologie, elevul va fi mult mai receptiv și implicat.