Alina Ungureanu

Profesor-asistent învățământ primar clasa pregătitoare omega

Drumul meu spre această meserie a început în urma cu trei ani. Urmând Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, specializarea Română-Engleză, am înțeles care îmi este menirea. Să fiu profesor! Mai mult decat atât, am înțeles si cum să fac acest lucru! Am studiat tainele psihopedagogiei pe îndelete în cadrul modului desfășurat pe parcursul celor 3 ani de studiu.

Am lucrat încă din primul an de facultate cu copiii și, cu siguranță, acest lucru a intensificat dorința mea de a fi acolo, dorința de a deveni mai mult. Experiența minunată pe care am avut-o cu elevii de la after school-ul în care mi-am desfășurat activitatea în tot acest timp m-a determinat să continui. Am făcut de asemenea practică pedagogică, lucru care mi-a definit primele calități și primele principii. Prima lecție pe care am susținut-o a fost acompaniată de emoții constructive și de empatie, lucru care mi-a întărit convingerea că mi-am găsit locul. Am realizat astfel că pot face mai mult și pot împărtăși ceea ce am învățat.

Mi-am dorit din ce în ce mai mult să evoluez, ceea ce m-a adus aici. M-am alăturat echipei Avenor în 2018. Pe parcursul anilor trecuți, mi-am desfășurat activitatea la clasa pregătitoare în calitate de Teaching Assistant, având ocazia să particip la ore de tip co-teaching și, de asemenea, de a susține singură orele cu copiii. Acest lucru m-a apropriat și mai mult de lumea lor, de felul în care se dezvoltă și de nevoile acestora în această etapă. M-am implicat direct în pregătirea unui club de artă pentru clasele pregătitoare și întâi. Tot în această perioadă am obținut certificatul TKT- Young Learners.

Pentru anul 2020-2021, îmi doresc să descopăr împreună cu copiii o lume fascinantă, plină de creație, de cunoaștere, de prietenie – locul potrivit pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră.

Câți ani are copilul tău?