Andrew Sutton

Coordonatorul Liceului Avenor

Îmi face o deosebită plăcere să mă prezint în acest context, să locuiesc temporar în România și să lucrez la Avenor College. Numele meu este Andrew Sutton și sunt un profesor cu o vastă experiență în leadership educațional, precum și mândrul tată a trei copii. Cei doi mai mari își încep cariera universitară în Marea Britanie, iar cel mic a venit alături de mine și de soția mea aici, la București.
În copilărie, tatăl meu a călătorit în interes de serviciu și familia mea s-a mutat deseori, atât în Marea Britanie cât și în afară țării. Aceste schimbări m-au învățat să mă adaptez cu ușurință la locuri și situații noi și, de asemenea, mi-au insuflat dorința de a călători cât mai mult posibil și de a promova ideea de cetățean al lumii. Și frații, și sora mea lucrează în medii internaționale și profită din plin de încercările, dar și de oportunitățile oferite de pozițiile pe care le ocupă. Am un entuziasm aparte pentru cultivarea pasiunii pentru învățare, dar și pentru susținerea intereselor de ansamblu ale elevilor de la Avenor.
După terminarea studiilor de A-Levels, am petrecut un an în Africa de Est lucrând pentru organizații caritabile și călătorind prin regiune. Apoi, mi-am luat licență în Istorie și Arheologie de la Universitatea din Exeter din Marea Britanie. După absolvire, am lucrat în Exeter și în Franța unde am avut ocazia să-mi îmbunătățesc cunoștințele de limba franceză.
Cred cu tărie că experiența și perspectiva internațională sunt foarte importante pentru elevii noștri pentru a le deschide perspectiva asupra lumii, dar și pentru a-i ajuta să înțeleagă cât de multe are de oferit țară lor.
Am fost liber profesionist pe parcursul mai multor ani, apoi am decis să îmi continui studiile postuniversitare de formare pedagogică la Universitatea Keele din Marea Britanie, cu specializare în Istorie și Engleză. Ulterior, am învățat din ce în ce mai mult despre plăcerea de a împărtăși pasiunea pentru o materie cu elevii și susținerea acestora pentru a reuși cu succes la examene, dar și mai departe, în tranziția spre facultate.
Înainte de a veni la Avenor, am fost lider strategic al liceului într-o școală mai mare din Marea Britanie. Aveam aproximativ 100 de elevi care se înscriau cu succes la facultate în fiecare an. Fosta mea școală s-a transformat dintr-o școală gimnazială într-un liceu de succes și experiența acestei evoluții îi va putea ajuta pe fondatorii Avenor College pe măsură ce visul lor devine realitate.
Ca în orice proiect ambițios, s-ar putea să apară câteva obstacole pe parcurs, dar vă asigur că facem tot posibilul să-i susținem pe elevi să devină cea mai bună versiune a lor. Aștept cu nerăbdare să cunosc tot mai multe familii pe parcursul lunilor și anilor ce urmează și să ne bucurăm împreună de succesul elevilor.

Câți ani are copilul tău?