Anita Stăcescu

Profesor de limba engleză

Povestea mea de dragoste cu limba engleză a început încă din primii ani de şcoală și continuă în fiecare zi alături de cei mici. Deşi am fost mereu pasionată de limbile străine, am decis să urmez Facultatea de Management, la universitatea Florida International din Miami, SUA, fiind atrasă de importanţa cunoştiinţelor în acest domeniu, iar de curând am absolvit studiile de masterat în Management Educaţional, la Universitatea din Craiova.

Experimentând sistemul de educaţie american, am realizat importanţa unui program de studiu dinamic şi complex, importanţa respectului reciproc, a lucrului în echipă și a unei relații strânse student-profesor.

Încă de la începutul carierei mele de profesor, am fost ghidată de trei aspecte importante: să maximizez performanţele individuale ale elevilor, să le inspir acestora dragostea şi interesul pentru limba engleză şi să îi încurajez să își recunoască valoarea de sine.

Deoarece cred că cei mici merită o educaţie de calitate şi profesori preocupaţi de schimbare, am participat la cursuri, seminarii şi conferinţe în domeniu. Printre acestea se remarcă în mod special cursul susţinut la British Council, CIPELT, în urma căruia am obţinut un certificat internaţional de predare a limbii engleze pentru ciclul primar, precum şi cursul de pregatire a elevilor pentru examenele Cambridge YLE. În anul 2016 am obţinut certificarea CELTA, acordată de către Cambridge English Teaching. Această calificare recunoscută pe plan internaţional m-a ajutat să descopăr metode inovatoare de predare şi învăţare care au au avut rezultate minunate în rândul elevilor de diferite vârste.

Entuziasmul, dezvoltarea personală și rezultatele uimitoare ale copiilor sunt doar câteva dintre satisfacțiile meseriei de profesor. La fiecare oră, îmi doresc să includ în lecțiile mele creativitate, jocuri sau provocări pe care care cei mici sunt mereu pregătiţi şi dornici să le îmbrățișeze. Sub îndrumarea mea, sper ca învăţarea limbii engleze să devină o experienţă extrem de plăcută, care le va fi nu doar utilă de-a lungul vietii, ci și un prilej pentru amintiri de neuitat pe care le vor preţui întotdeauna.