Felix Dumitrache

Profesor de Istorie
Diriginte clasa a 12-a

Sunt un cetățean Român născut aici (în Pitești, Argeș), care a reușit să se reîntoarcă în țară natală. Am plecat din România în 1978 și am ajuns ca refugiat politic în SUA. Întotdeauna mi-am dorit să văd lumea și să-i cunosc culturile. Am fost întotdeauna pasionat de istorie, iar după serviciul militar în armata americană și participarea la 4 războaie, mi-am schimbat opțiunea profesională și am urmat cursurile de Istorie ale Facultății de Științe Sociale, Departamentul Humanities la Facultatea de Stat din Arizona (SUA).

Sunt profesor de 24 de ani, am predat de la Gimnaziu până la Liceu, în școli publice și private, inclusiv cursuri de IB (Bacalaureatul internațional). Sunt pasionat de istorie și întotdeauna găsesc o metodă de a-mi ajuta elevii, și lucrez mereu să aduc istoria la viață. Înțelegerea cauzelor și efectelor istoriei îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine contextul internațional, să înțeleagă evenimentele complexe de astăzi, alianțe și conflicte.

Fiind obișnuit cu un calendar plin și foarte multe activități școlare, și lipsindu-mi interacțiunea cu elevii, după întoarcerea la București m-am orientat spre diverse oportunități de a preda în România. Am fost impresionat de această școală tânără și de ambiția și elanul ei. Am simțit că pot contribui din experiența mea, din trecutul meu, prin faptul că vorbesc fluent engleza și română și pot ajută la îndeplinirea misiunii școlii. Am fost foarte plăcut impresionat de întâlnirea cu acești elevi inteligenți, fericiți și perseverenți care învață aici, la Avenor, materii în limba engleză, fără a neglija folosirea limbii române.

Voi continua să contribui cu mult entuziasm, profesionalism și răbdare din rolul meu în echipa de la Avenor și sper să creez alături de elevii mei o atmosferă de curiozitate pentru istorie (a lumii și a României). Vă invit, dragi părinți, să vă așteptați la multe conversații la masă de seară despre subiectele noi și interesante discutate în timpul orelor de istorie.

În cel de-al treilea an la Avenor College predau istorie elevilor din clasele 5-12, sunt dirigintele clasei a 11-a și coordonator LOTC pentru clasele a 9-a și a 10-a.