Katie Hargreaves

Profesor de Media Studies

M-ai plăcut întotdeauna să mă pierd în lumi și povestiri fictive. În copilărie, luam zece cărți pe săptămână de la bibliotecă și le devoram. Îmi plăcea să rătăcesc prin tărâmuri imaginare care puteau fi accesate doar de cei suficient de pasionați pentru a le putea descoperi.

Pe măsură ce am înaintat în vârstă, am început să realizez ce înseamnă să pot crea singură astfel de lumi. M-am alăturat trupelor de teatru pentru tineri, am început sa studiez teatru, mass-media și film și să mă adâncesc în aceste lumi: m-am simțit minunat să creez pornind de la o idee, o mică scânteie pe care s-o transform în ceva interesant și original și s-o împărtășesc altora. În perioada adolescenței și la 20 de ani am jucat în multe piese locale, pantomime și musicaluri, interpretând roluri diverse, de la figurație la rol principal.

După ce mi-am terminat studiile A Level de limba engleză, media, film și teatru, m-am dus la Universitatea Edge Hill pentru a studia filmul și scrierea creativă. Dezvoltarea cunoștințelor mele în acest fel mi-a permis să privesc filmul dintr-o altă perspectivă, o perspectivă critică și analitică care mi-a dezvăluit cât de multă muncă implică un film sau un show de televiziune și am fost fascinată de fiecare pas.

Decizia mea de a deveni profesor a fost inspirată de minunații profesori de la Universitatea Edge Hill, care mi-au modelat și dezvoltat pasiunile existente. Am simțit că experiența mea pentru teatru combinată cu dragostea mea pentru film mă vor ajuta să excelez în această profesie, creând lecții interesante și incitate – sper ca și elevii mei să fie de aceeași părere.

Cariera mea în educație a început odată cu obținerea unei certificări postuniversitare în educație de la Universitatea Edge Hill, considerată una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire pedagogică din Marea Britanie. De acolo m-am alăturat National Citizen Service, o școală de vară non-profit cu un program de artă pentru copii de 14 și 15 ani (chiar am lipsit de la ceremonia mea de absolvirea pentru a-i ajuta pe acești copii să își editeze producțiile).

Înainte de a veni la Avenor, am predat patru ani Creative Media Production la Warrington & Vale Royal College din Marea Britanie. Predarea acestui curs a combinat interesele mele pentru film, televiziune, scriere creativă și drama, deoarece curriculumul ne-a permis să creăm proiecte minunate, cum ar fi Single Camera Dramas, videoclipuri muzicale și documentare.

Mă bucur să predau la Avenor Media Studies IGCSE, pentru a permite liceenilor să studieze această materie începând din clasa a 9-a. Cred că educația media este incredibil de importantă în lumea modernă atât pentru staff-ul Avenor, cât și pentru elevi, așa că de-abia aștept să colaborăm pentru a spori folosirea tehnologiilor în Avenor pe parcursul anului. De asemenea, voi împărtăși pasiunile mele tuturor elevilor pentru că mă alătur unei echipe de suport în alegerea studiilor universitare prin explorarea universităților, opțiunilor de carieră și dezvoltare personală.