Kirsten Berezanskij

Profesor de matematică

M-am licențiat ca profesor de matematică la Universitatea din York și de atunci am avut plăcerea să predau matematică în Scarborough, în nordul Angliei.

Majoritatea acestui timp a fost petrecut în școli cu provocări educaționale și sociale uriașe. Matematica nu a fost cea mai ușoară sau disciplina preferată pentru majoritatea elevilor mei și, ca profesor care-și iubește cu adevărat materia, acest lucru a fost inițial descurajant. Cu toate acestea, mi-am dat seama curând că provocarea nu era doar să explic materia elevilor mei, ci și să le insuflu dragostea pentru matematică și să le permit să se bucure de învățare indiferent de abilitățile lor.

Pentru a realiza acest lucru, îmi propun ca atmosfera din clasa mea să fie atât amuzantă, provocatoare, cât și productivă. Pentru mine, matematica este doar o serie de puzzle-uri pentru rezolvarea cărora folosim logica și este responsabilitatea mea ca profesor să permit fiecărui elev să aibă ocazia să experimenteze bucuria de a rezolva cu succes aceste puzzle-uri în fiecare oră. Această abordare de rezolvare a problemelor a devenit crucială în ultimii ani, deoarece examenele de matematică se concentrează mai mult pe probleme cu mai mulți pași.

Îmi place să folosesc o varietate de tehnici de predare pentru a realiza acest lucru, inclusiv munca în echipe, modelul clasei inversate și provocări individuale. Scopul meu este în permanență ca toți elevii mei să devină matematicieni încrezători și entuziaști.