Monica Voicu

Profesor de limba engleză

Am ales Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din dorința de a-mi perfecționa cunoștiințele de limba engleză fără a bănui că pasiunea mea se va transforma într-o carieră.

Chiar înainte a-mi termina studiile, am avut șansa să lucrez pentru American Internațional School of Bucharest. Am înțeles atunci și acolo că meseria de profesor îmi este destinată. Anii petrecuți alături de elevi și profesori din diferite țări m-au îmbogățit nu doar pe plan profesional, ci și personal și m-au pregătit în mod eficient să-mi asum responsabilitatea de a preda.

Obținerea certificatelor internaționale TEFL/TESOL și TITC English for Young Learners, precum și diferitele cursuri de dezvoltare profesională la care am participat de-a lungul anilor, mi-au oferit o înțelegere mai profundă a dezvoltării copiilor, mi-au influențat viziunea cu privire la educație și mi-au îmbogățit metodele de predare a limbii engleze.

În 2012, am acceptat provocarea de a locui în Marea Britanie. Acolo am continuat să lucrez cu copii de vârste diferite și am obținut certificarea de profesor recunoscută de autoritățile britanice (Qualified Teacher Status). În această perioadă m-am familiarizat cu programa școlară britanică și mi-am consolidat modalitățile de a învață copii să scrie și să citească în limba engleză prin metodele Jolly Phonics și Read Write Inc.

În cei 15 ani de lucru la clasa, am înțeles că rolul dascălului este de a crea un mediu cald și sigur, în care copiii să beneficieze de activități potrivite, stimulant, care să îi încurajeze să învețe, să întrebe, să gândească. Am înțeles că fiecare copil este unic și am învățat cum să pregătesc lecții și activități care să inspire și să motiveze fiecare personalitate. Am înțeles că educația nu se limitează doar la realizările academice, ci înseamnă și flexibilitate, comunicare, umor, imaginație, creativitate, compasiune.