Raluca Pînzaru

Profesor de Limba Germană
Diriginte clasa a 10-a omega

Îmi amintesc cu apreciere de profesorii mei străluciți și cu recunoștință și emoție de acei profesori care m-au influențat sufletește. Lucrurile ce trebuie învățate sunt o materie brută necesară, pe care orice profesor o poate accesa, însă căldura sufletească este elementul vital în educație. Consider că un profesor adevărat își învață elevii mai intâi din inimă și abia apoi din carte.

Profesia didactică are nevoie de îndrăzneală, de încredere într-un viitor mai bun, de căutarea permanentă a noului, de ancorare în realitate, de originalitate, de inovaţie și descoperire, iar acestea consider că sunt deopotrivă și elementele caracteristice personalității mele.

Sunt absolventă a Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, secția filologie germană-spaniolă, a Facultății de Drept din cadrul Universității din București și a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați, profilul matematică-informatică, bilingv engleză.

Cariera de profesor mi-am început-o la un centru de limbi străine unde am predat atât ore de limba germană, cât și ore de limba engleză. Am lucrat cu elevi de toate vârstele, de la copii de 4 ani până la adulți, dezvoltându-mi astfel abilitățile de a face o oră de curs atractivă, dar și extrem de folositoare, în funcție de vârsta elevilor.

La Avenor College pregătesc elevii pentru examenele Cambridge IGCSE German – First and Second Language, A Level German (inclusiv literatură) și AQA A-Level German. De asemenea, pregătesc elevi și pentru examenele Goethe.

Noul an școlar mă întâmpină și în rolul de dirigintă a clasei a 10-a omega. Voi continua să fiu alături de elevii mei pe drumul pe care și l-au ales și îmi doresc să fiu un sprijin pentru fiecare dintre ei în mod egal, iar împreună să formăm un colectiv unit, bazat pe prietenie, încredere și respect.