Rodica Țintea

Profesor-asistent învățământ primar

Dintotdeauna am considerat că educația este cea mai bună modalitate de a îndruma și ajuta sufletul și mintea unui copil să călătorească frumos în această viață. Iubesc să descopăr și să dezvălui energia și frumusețea fiecărui copil cu care interacționez. Mi-am descoperit această pasiune de a lucra în preajma copiilor de tânăra și mi-am dat seama că am răbdarea și entuziasmul necesare pentru a urma această cale.

Mi-am început călătoria urmând cursurile Facultății de Geografie din cadrul Universității București, în timpul căreia am absolvit și Cursul de psihopedagogie- modulul I, în ideea de a deveni profesor de Geografie. Însă altă a fost direcția în care m-am îndreptat după terminarea facultății, devenind educatoare la o grădiniță privată din București.

Am crescut și m-am dezvoltat alături de copiii de acolo și, timp de 7 ani, m-am bucurat să-i văd crescând sub ochii mei. Simt că nu i-am învățat doar științe, matematică sau comunicare, ci și lucruri cel puțin la fel de importante, cum ar fi dragostea, grija față de ceilalți și bucuria de a trăi cu zâmbetul pe buze.

Îmi place să cânt și să dansez cu cei mici, fără un motiv anume. Pentru mine, „învățarea prin joacă” este o metodă excelentă prin care le putem da copiilor posibilitatea de a se exprimă liber.

Așadar, ca proaspăt Avenorian sunt nerăbdătoare atât să învăț lucruri noi, cât și să aplic ceea ce am învățat în decursul anilor. Deja simt și știu că Avenor va fi o a doua casă pentru mine mulți ani de acum încolo, petrecuți în compania unor oameni frumoși și profesioniști, alături de copii entuziaști și mereu surprinzători.