Simona Haiducu

Profesor de dans și mișcare

Avem nevoie de artă, de muzică, de dans și de mișcare, așa că, iată-mă! Numele meu este Simona Haiducu și sunt „balerina” minunatei noastre comunități. Am deja zece ani de experiență ca profesor de dans la Avenor și este o mare plăcere să fac în continuare ceea ce îmi place cel mai mult: să dansez și să predau.

Îmi place să lucrez cu copii, deoarece aceștia îmi oferă șansa de a „transmite cu bucurie” toți anii de practică și experiență generației următoare. Copiii îmi dau multă energie pozitivă; sunt fericiți, frumoși, creativi, curioși și dispuși să învețe lucruri noi în fiecare zi.

Am absolvit cursurile Universității de Științe și Arte din București, specializarea Artele spectacolului și Liceul de Coregrafie din Galați. Statutul meu profesional este de coregraf și-mi dezvolt zilnic abilitățile.

După absolvirea liceului de coregrafie, am făcut parte dintr-una dintre cele mai renumite companii românești de balet – „Oleg Danovski”- timp de un an, unde am dansat în diferite spectacole de balet, precum „Cenușăreasa”, „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa adormită”. Apoi, am colaborat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și am dansat în mai multe emisiuni TV.

Încurajez fiecare copil în parte să își atingă potențialul și să realizeze tot ce este mai bun în orice situație, oferindu-le încredere și disciplină care pot fi aplicate în toate aspectelor vieții lor. Cursurile de balet sunt create cu scopul de a inspira copiii să iubească muzica, mișcarea și libertatea de exprimare prin dans.

În fiecare an, copiii care se înscriu la cluburile de balet și dans au ocazia să urce pe scenă și să-și dezvăluie abilitățile nou descoperite nu numai părinților, ci mai ales lor înșiși, și să recunoască progresele pe care le-au făcut de-a lungul anului. La școală, am format o clasă de balet semi-profesionistă pentru copiii care sunt pasionați, au abilități deosebite și au evoluat de-a lungul anilor în această artă. Numele grupului este „Rainbow Girls” și a fost înființat în 2014 cu 8 fete. De atunci, am participat la numeroase competiții de dans, naționale și internaționale, precum ESDU Dance Star-Croația, Dance World Cup-Germania, Vibe International- Austria, Freedom Dance Festival-Ungaria și Dance World Canada, câștigând multe premii, o mulțime de experiență și amintiri minunate.

Este o experiență fantastică să lucrezi cu oameni speciali și copii uimitori și sunt recunoscătoare pentru asta.

După ce am făcut 10 parte din echipa grădiniței, anul acesta mă alătur echipei școlii unde voi continua să susțin cluburile mele de balet și dans și voi preda, în colaborare cu colegele mele, Muzică și Mișcare pentru clase pregătitoare – 2 și Drama pentru elevii claselor a 3-a și a 4-a.

Mulțumesc Avenor College pentru oportunitatea de a crea noi artiști!

Câți ani are copilul tău?