Valentina Pache-Nistor

Profesor învățământ primar clasa 1 alfa

Încă din clasele primare, învăţătoarea mi-a fost un adevărat mentor, iar în anii ce au urmat, am avut profesori extraordinari, care m-au inspirat şi mi-au deschis orizontul spre această profesie. Astfel, am absolvit Colegiul Naţional „Elena Cuza”, specializarea învăţător-educator şi mi-am continuat formarea profesională în cadrul Facultății de Litere a Universităţii Bucureşti, studiind limba şi literatura română, precum şi limba şi literatura germană.

Am început această frumoasă călătorie în lumea copiilor acum 10 ani, pășind pentru prima data ca învățător într-una din clasele Şcolii Generale Nr. 131, unde am petrecut o etapă importantă în formarea mea profesională. Ulterior, mi-am continuat activitatea didactică în învățământul preșcolar de stat și privat. Iubirea pentru limbile străine, în special limbile engleză şi germană, m-a făcut să-mi doresc să împărtăşesc din această pasiune copiilor școlii primare „Sfânta Maria”, cât şi celor de la Centrul de Limbi Străine Radan unde am realizat opționale si cluburi în cele două limbi străine.

De-a lungul timpului, mi-am continuat formarea profesională, participând la o serie de cursuri şi seminarii de perfecţionare. De asemenea, în anul 2012 am obţinut definitivatul în învăţământ și în prezent mă pregătesc pentru obţinerea Gradului 2 didactic.

M-am alăturat echipei Avenor College în urmă cu patru ani și am deja experiența unui ciclu primar mic pe care l-am petrecut alături de elevii mei minunați, atât în sala de clasă, în curtea școlii, în bibliotecă sau în multele excursii în care am fost împreună.

Anul acesta școlar continui călătoria alături de clasa 1 alfa, o călătorie care va deschide noi orizonturi în educaţia copiilor, încurajându-i să îşi îndeplinească visurile.