Vasilica Șandru

Profesor învăţământ primar clasa pregătitoare omega

Mi-am început formarea în domeniul Științelor Educației la Universitatea „Ovidius” din Constanța în anul 2016, iar în 2019 am absolvit specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Ulterior mi-am terminat și studiile masterale la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea: Învățare, inovare și coaching în educație.

Am ales să urmez cariera didactică deoarece sunt pasionată de arta predării, de formarea și dezvoltarea copiilor, de proiectarea și implementarea strategiilor de învățare. Sunt o fire optimistă și mă adaptez ușor la schimbări.

Pasionată de psihologie, dezvoltare personală, coaching, pedagogie, educație și blogging, doresc să împărtășesc elevilor cunoștințele pe care le-am asimilat în cadrul cursurilor de formare parcurse de-a lungul timpului.

Primele mele experiențe de predare au fost la grădiniță, în diferite sisteme de predare. În prima grădiniță, cu programă internațională, mi-am dat seama că leg cu ușurință relații cu copiii, că reușesc să îi formez, să-i ghidez, atât din punct de vedere educațional, cât și logistic.

Am experimentat și sistemul Montessori, unde am învățat un mod de predare diferit de cel aplicat în sistemul de stat și mi-am dezvoltat abilitățile de predare și învățare experiențială.

Am colaborat și cu o grădiniță pe programa germană pentru a dezvoltă un program tip summer school, unde mă ocupam de activitățile desfășurate în limba română.

M-am bucurat anul trecut când a apărut oportunitatea de a mă alătura echipei Avenor. Am început prin a lucra în echipa PBL și am adăugat apoi ore de limba română și matematică la clasa a 3-a. Ulterior am preluat această clasa și în intervalele de form time și am câștigat tot mai multă experiență în echipa școlii Primare, lucrând îndeaproape cu Mari Nicolae, coordonator PBL și cu Mirela Voicu, coordonatorul ciclului primar mic.

Pe parcursul acestei veri am făcut parte din echipa școlii de vară, atât la școală cât și la grădiniță, și m-am ocupat de intervalele de arte din programul copiilor. Cu această ocazie am cunoscut copii care ni se alătură din această toamna și m-am bucurat să trecem împreună printr-un program complet în limba engleză.

Dorința de a contribui la formarea unei societăți mai bune în viitor și a unui mediu școlar mai bine pregătit din toate punctele de vedere sunt printre motivațiile care m-au adus la Avenor College. Abia aștept să creez relații frumoase cu noii mei elevi și să-i ghidez la începutul acestei frumoase călătorii prin învățare.