Veronica Burtea-Koter

Profesor învăţământ primar clasa 1 delta
Director Compliance Grădinița Avenor
Health and Safety Officer Grădinița Avenor

Numele meu este Veronica Burtea Koter şi sunt învățătoare la clasa 1 delta în acest an. Astăzi, pot spune cu fericire și satisfacție în suflet că, pe măsură ce mă apropii de vârsta de 39 de ani, după mulți ani de predare în afara și sub umbrela Avenor, visul meu din copilărie de a deveni profesor/învățătoare nu numai că s-a îndeplinit, dar m-a ajutat să evoluez și să devin persoana care poate influența parcursul de învățare al oricărui învățăcel, fie el profesor sau copil, cu fiecare an de profesie ce a trecut. Cu siguranță, în special ultimul an m-a provocat să găsesc strategii individualizate benefice învățării astfel încât evoluția și dezvoltarea să continue pentru fiecare copil, într-un context nou, reinventat, chiar și în afara cutiei confortului.

Am absolvit Liceul Pedagogic cu dublă specializare de educatoare și învățătoare, apoi am continuat pregătirea profesională cu absolvirea Colegiului de Institutori Învăţământ Preşcolar, a Facultăţii de Psihologie și obținerea gradului didactic 1 pentru excelență în predare. Mi-am perfecţionat abilităţile de predare de-a lungul anilor cercetând, învăţând şi implementând strategii inovatoare în colectivele de copii preșcolari și școlari mici cu care am lucrat. De asemenea, prin cursuri și ateliere de dezvoltare profesională și personală certificate precum Jolly Phonics and Jolly Grammar, NLP Practitioner, Life Coaching and Mentoring, Penta Level 2 BSO Inspector am reușit să dobândesc abilități de aplicare eficientă a metodelor de alfabetizare română cât și britanică, de conectare a învățării la emoții, mișcare și gânduri, de management al schimbării și management pentru acreditări. În prezent sunt studentă în ultimul an la Master pentru Management Educațional al Universității București ce va certifica experiența deja dobândită în gestionarea aspectelor de conformitate cu cele două sisteme educaționale Avenor, românesc și britanic.

Voi continua anul acesta și în rolul de Director Compliance pentru Grădiniţa Avenor și BSO Project Manager for Avenor College, unde sunt responsabilă cu asigurarea îndeplinirii standardelor de calitate şi performanţă în educaţie şi cu respectarea reglementărilor juridice, educaţionale şi a politicilor de acreditare ale Ministerului Educaţiei din România și ale British Schools Overseas (BSO).

În viaţa mea de adult și profesor, cel mai mult am învăţat de la copiii mari și mici cu care am lucrat de-a lungul anilor. Am descoperit că, atât ca profesor cât şi ca părinte, uneori a face un pas în spate, în planul al doilea, îi încurajează mai mult pe copii să acţioneze singuri, independent, să înveţe şi să îşi dezvolte cea mai bună versiune naturală a lor, într-un mod şi timp unic lor. Într-un plan secund, mă pot concentra mai mult pe observarea nevoilor, motivaţiei şi intereselor native ale copiilor şi îi pot susţine personalizat să se dezvolte, să progreseze pe un traseu de învăţare ales împreună cu ei.

Şi eu sunt mamă a doi copii și cu mulţumire pot spune că am dezvoltat de-a lungul anilor o relaţie deschisă, apropiată şi echitabilă cu copiii mei, dar cel mai important, minunată şi unică. Acest fel de relaţie îmi doresc să construiesc şi cu copiii din clasa 1 delta, fie în învățarea față în față sau în învățarea online.

De nouă ani, Avenor mi-a arătat că energia şi spiritul meu creativ sunt profund apreciate şi că „numai atât de sus pe cât voi vrea ajunge, voi putea creşte”, concept pe care îl insuflu şi copiilor cu care lucrez, asigurându-mă de fiecare dată că efortul fiecăruia dintre ei este apreciat.

Câți ani are copilul tău?