Login Părinți
  • Caritate
Caritate

Membrii comunității Avenor College – elevi, părinți și profesori – sunt constant implicați în proiecte caritabile, cultivând astfel empatia și generozitatea, valori importante pentru noi.

De-a lungul timpului, proiectele caritabile organizate de părinții și elevii școlii noastre au fost realizate în parteneriat cu organizații caritabile precum World Vision Romania și Fundația Inimă de Copil, iar în anul școlar 2017-2018 au inaugurat un parteneriat cu o altă instituție educațională, Școala Ferdinand 1 din București.

În cei trei ani de parteneriat cu World Vision Romania, am inclus componenta caritabilă în organizarea a două dintre evenimentele dedicate comunității nostre, Avenor Forest Run – eveniment sportiv organizat la începutul anului școlar în Pădurea Băneasa – și Cultural Celebration Day - cel mai mare eveniment caritabil organizat de comunitatea noastră de părinți la final de an școlar. Suma donată de comunitatea noastră depășește 52.000 de lei, fonduri folosite pentru a susține proiectul „Vreau în clasa a 9-a” și a ajuta copiii din medii defavorizate să-și continue studiile liceale.

De asemenea, elevii noștri de liceu organizează anual un târg caritabil de Crăciun și donează încasările Fundației Inimă de Copil pentru a susține proiectul „Un sat, un copil”, un program de burse lunare de studiu de care beneficiază 40 de copii din 25 de sate din județul Galați. Parteneriatul a început în anul școlar 2017-2018, iar suma donată către Fundație este de aproximativ 50.000 de lei.

Parteneriatul educațional și caritabil cu Școala Ferdinand 1 a debutat tot în anul școlar 2017-2018 printr-un gest generos al elevilor din clasa a 7-a, care le-au donat elevilor de la Ferdinand cărți de literatură, în română și engleză. Ulterior, un grup de elevi de gimnaziu ne-a vizitat școala și au participat împreună cu elevii noștri la mai multe activități.

La Grădinița Avenor, a devenit deja o tradiție organizarea periodică a standului caritabil „Lost & Found”. Scopul acestei acțiuni este de a dona elemente vestimentare nerevendicate de părinți. Alte două evenimente ale grădiniței care au și o componentă caritabilă sunt Friendship Week și Book Days, în timpul cărora părinții sunt încurajați să doneze jucării și cărți. Principalul destinatar al acestor donații este organizația World Vision Romania.

Ne dorim să continuăm și să extindem parteneriatele caritabile și în anii școlari viitori.