Login Părinți
Evenimentele grădiniței

În cadrul grădiniței Avenor, evenimentele reprezintă o extensie a activităților curriculare de la clasă, precum și o oportunitate de a aprofunda concepte precum: prietenie, importanța de a trăi intr-un mediu sigur și sănătos, grija față de mediul înconjurător etc. Totodată, un focus important al evenimentelor organizate este reprezentat de consolidarea în permanență a comunității Avenor din dorința de a co-crea împreună cel mai bun viitor pentru fiecare dintre noi: copii, părinți și profesori.

Vă invităm să aflați mai multe despre evenimentele noastre.

 • Friendship Week

Luna septembrie debutează cu Friendship Week, un eveniment care promovează conceptul de prietenie și îi ajută pe copii să consolideze prieteniile din anii precedenți, precum și să construiască relații noi la început de an școlar. Totodată, grupele de Year 1 merg în prima vizită la școala Avenor pentru a petrece câteva momente cu colegii lor mai mari din clasele întâi.

 • Avenor Forest Run

Avenor Forest Run este un eveniment caritabil care se adresează întregii comunități Avenor și promovează mișcarea ca stil de viață.

 • Healthy & Safety Week

Importanța de a trăi într-un mediu sigur și sănătos se învață încă de la vârstele cele mai mici. De aceea, Health & Safety Week își propune să le ofere copiilor atât un cadru informațional, prin susținerea de prezentări și workshopuri interactive, cât și practic, prin organizarea de simulări pentru a ști cum să reacționăm în situații de urgență și activități sportive în aer liber.

 • Autumn Bazaar

Luna octombrie aduce în prim plan un eveniment menit să sărbătorească venirea toamnei, Autumn Bazaar. Părinții sunt invitați să servească alături de copii gustarea de dimineață pe baloți de paie, să creeze împreună cu cei mici decorațiuni de toamnă, să picteze cu legume și fructe de sezon și să pună murături.

 • Book Days

La Avenor Nursery, prețuim cărțile și le sărbătorim în fiecare an. Evenimentul  Book Days este ocazia perfectă pentru cei mici să discute despre cărțile și personajele preferate, să creeze proiecte în jurul lor și să-și achiziționeze cărțile dorite de la târgul de carte pe care-l organizăm în incinta grădiniței.

 • Romania’s National Day

În fiecare an, Romania’s National Day amintește copiilor despre ce înseamnă să trăiești în România printr-o serie de activități: copiii poartă întreaga zi elemente din portul tradițional, creează decorațiuni și se familiarizează cu muzica și dansurile românești.

 • Winter Show: Carolling Mrs. Claus

La finalul anului calendaristic, copiii le oferă părinților un cadou artistic într-o atmosferă de sărbătoare. Winter Show aduce în scenă momente artistice emoționante împachetate cu multe zâmbete și bucurie pentru a o impresiona pe Mrs. Claus.

 • Christmas Carollers Gathering

Christmas Carollers Gathering aduce împreună într-o atmosferă de familie copiii, părinții și profesorii pentru a asculta colinde cântate la chitară, sunete de clopoței și veselia copiilor care se bucură de ultima zi de școală înainte de vacanța de iarnă.

 • Fun Week

Fun  Week este acel eveniment din timpul anului școlar în care timp de o săptămână, lucrurile capătă o cu totul altă întorsătură: de la aranjat părul în cele mai trăznite moduri, petrecere în pijamale, pozat cu accesorii amuzante, până la îmbrăcat cu haine pe dos, mers/alergat/sărit cu spatele.

 • Trinkets for Mothers

Primăvara vine o dată cu Trinkets for Mothers. Pornind de la tradiția Mărțișorului, copiii împreună cu mămicile lor fac echipă pentru a crea cele mai frumoase mărțișoare.

 • Work in Progress

Work in Progress este despre artă, culoare și viziune. În fiecare an, expoziția Work in Progress include și lucrări ale copiilor din grupele de Year 1. În paralel, cei din grupele de Nursery si Reception au parte de propria expoziție de artă la sediul grădiniței.

 • Career Week

Career Week reprezintă o oportunitate importantă pentru copii de a afla mai mult despre diferite meserii. În cadrul acestui eveniment, părinții au încă o dată oportunitatea de a se implica activ, fie primind în vizită la locul lor de muncă grupuri de copii de la grădiniță, fie acceptând invitația de le povesti copiilor despre carierele lor.

 • Earth Day

Earth Day setează în grădiniță un cod vestimentar: purtăm toți verde pentru a ne exprima într-un cadru simbolic grija pentru natură. Totodată, pentru a conștientiza faptul că resursele planetei sunt limitate, în intervalul orar 08.30 - 10.00, stingem toate luminile din incinta clădirii.

 • Piano Recital

Piano Recital este un eveniment care îi are în centrul atenției pe toți copiii înscriși la clubul de pian. La jumatatea semestrului al doilea, micii pianiști susțin un recital de pian în fața părinților, profesorilor și a colegilor de la clasă pentru a exersa cunoștințele dobândite.

 • Egg Hunt

Înainte de începerea vacanței de primăvară, copiii pornesc într-o misiune specială: să găsească cât mai multe ouă de Paște ascunse foarte bine de către Iepuraș pe terenul de joacă al grădiniței.

 • Cultural Celebration Day

Cultural Celebration Day este cel mai mare eveniment al comunității Avenor și reprezintă ocazia perfectă de a sărbători împreună - copii, părinți și profesori - multiculturalismul. Părinții au rolul principal în organizarea acestui eveniment, întrucât lucrează în echipe pentru a organiza standuri ce reprezintă diverse culturi, iar copiii îmbrăcați în haine tradiționale, defilează împreună cu profesorii într-o paradă de costume.

 • Year 1 Visit to School

Year 1 Visit to School își propune să pregătească copiii pentru mersul la școală. Această vizită reprezintă încă o ocazie pentru copiii de Year 1 să afle mai multe despre viața de școlar, prin participarea la activități tematice alături de colegii lor mai mari, de la clasele pregătitoare.

 • Year 1 Graduation Trip

Spre finalul anului școlar, grupele de Year 1 împreună cu părinții și profesorii lor organizează o excursie pentru a sărbători anii petrecuți în grădiniță.

 • Children’s Day

‘Children’s Day’ reprezintă ocazia perfectă de a sărbători copilăria printr-o petrecere organizată în curtea grădiniței. În cadrul acestei petreceri, copiii se bucură de standul de limonadă, dansează si participă la diverse jocuri care stârnesc amuzamentul tuturor.

 • Summer Show

La fiecare final de an, pe scena Centrului Cultural “Ion Manu” din Otopeni, copiii pun în scenă spectacole de muzică, dans și teatru. Părinții sunt invitați să se bucure de rezultatul muncii copiilor și să sărbătorească împreună talentul artistic al copiilor.

 • Learning Expeditions

În ultimele săptămâni ale anului școlar, copiii pleacă în diverse excursii tematice pentru a avea parte de noi experiențe de învățare în afara sălilor de clasă.