Cluburile Avenor College sunt concepute pentru a susține și stimula interesele și aspirațiile individuale ale fiecărui elev și de a satisface nevoile de dezvoltare personală ale elevilor.

În clasa pregătitoare și clasa întâi există cluburi de inițiere și experimentare, gândite să satisfacă nevoile de experimentare și explorare ale copiilor. Prin intermediul experimentării directe, elevii vor avea ocazia să intre în contact cu specificitatea cluburilor, cu abilitățile cerute de acestea, cu resursele de care au nevoie pentru a urma aceste cluburi cu succes.

Pentru clasele a doua și a treia, cluburile vor avea ca obiectiv identificarea și explorarea talentelor. La Avenor College considerăm că, după doi ani de experimentare și inițiere (clasa pregătitoare și clasa întâi), copiii pot și trebuie să ia decizii cu privire la cultivarea talentelor și pasiunilor lor la un nivel ce atinge performanța.

Pentru clasele de la a patra la a opta, cluburile sunt prevăzute pentru studiul intensiv și minuțios ce îi va ajuta pe elevi să-și dezvolte/cultive talentele, competențele și pasiunile la nivel înalt astfel încât să reprezinte un ajutor pentru elevi în alegerea profesiei și în dezvoltarea personală, asigurând baza unei culturi solide complete și specializate. 

Activităţile co-curriculare de la Avenor College se grupează după cum urmează:

a. Cluburi co-curriculare obligatorii:

Avenor College are în vedere un set de cluburi co-curriculare care sunt obligatorii pentru toți copiii, fiind menite să completeze profilul elevului. Direcțiile tematice care orientează oferta de opționale sunt: opțional limba engleză, cultură generală, opționale artă și educația fizică.

Printre acestea se numără cluburi ca: Drama, Science, Limba spaniolă/Limba germană/Limba franceză (începând cu clasa a 4-a).

b. Cluburi co-curriculare la alegere:

Cluburile Avenor College sunt gândite pentru a susține și stimula înclinațiile individuale ale fiecărui elev.

Cluburile co-curriculare incluse sunt organizate pe următoarele categorii:

  • Cluburi de cunoaştere
  • Cluburi de sport și mişcare
  • Cluburi de arte

Cluburi la cerere (pentru cei pe care talentul şi perseverenţa îi recomandă ca apţi să facă performanţă și să obţină rezultate deosebite): Balet, Chitară, Pian, Canto, Fotbal, Arte Marţiale. Cluburile la cerere sunt contra-cost nefiind incluse în oferta educațională de bază a școlii.

Înscrierile la cluburile Avenor (incluse și cu plată) se fac la începutul fiecărui an școlar.