Laura Borodan 

Profesor de muzică

 

Eu cred cu tărie în ideea că totul se întâmplă cu un motiv și faptul că am devenit profesor cu siguranță nu a fost  o întâmplare. Totul a început din dorința de a încerca ceva nou și apoi m-am îndrăgostit de această meserie, nu doar pentru că am ocazia să dau mai departe o frântură din pasiunea mea, ci mai ales pentru că am în fiecare zi oportunitatea să învăț ceva nou.

Am absolvit cursurile Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, secțiunea pian, mi-am continuat studiile de licență în actorie, ca mai apoi să îmbin aceste două arte, absolvind cursurile de Master în Music-Hall la Universitatea din Constanța.

Parcursul pe care l-am avut în studiile mele se reflectă și în alegerile  în ceea ce privește metodele de a preda muzica, îndreptându-mă spre cele care împletesc în mod armonios actoria, muzica și mișcarea, precum Orff-Schulwerk, Dalcroze sau Kodaly.

Pentru că am avut ocazia să predau trei ani folosindu-mă de curriculum britanic,  pe lângă Modulul I și II de psihopedagogie, am obținut și Qualified Teacher Status, calificarea britanică pentru profesori.

Îmi doresc că elevii mei de la Avenor College să acumuleze cunoștințele necesare pentru a atinge standardele academice cele mai înalte. Asta include să învețe teoria și istoria muzicii, să cânte la un instrument și să cânte cu vocea, dar mai important decât toate acestea mi se pare ca ei să crească și să devină adulți care să considere muzică un refugiu,  un prieten, o metodă de relaxare, o pasiune sau chiar o meserie. 

Muzică, folosită și canalizată corespunzător,  poate fi într-adevăr acel strop de magie care poate face ziua cuiva mai luminoasă.