La fiecare început de an, ne punem speranțe, ne facem planuri, ne fixăm ținte, ne dorim să fim mai buni în tot și în toate. Totodată găsim un prilej de reflecție și asupra celor 365 de zile trecute. Cum le-am trecut? Puteam fi mai buni, puteam repurta mai multe victorii, puteam fi mai fericiți? În fine, puteam învăța mai bine? Se spune pe bună dreptate că întotdeauna este loc de mai bine, dar, cu aceeași îndreptățire și că „mai binele e dușmanul binelui”.

Doar că... a fost  foarte bine! Avenor College a trecut pragul primilor 10 ani de existență, pe care i-am celebrat zi de zi. Ne-au bucurat maturizarea și stabilitatea instituției noastre, ajunsă acum în pragul celei de-a doua decade. Ne-au dat speranțe și certitudini semnele îmbunătățirii procesului de învățare. Ne-a motivat să mergem mai departe cu recunoașterea externă a calității învățăturii de aici: rezultate excelente la toate pragurile de examen susținute de elevii noștri, Examinarea internațională Checkpoint, IGCSE, Evaluarea națională de la clasa a 8-a. Suntem mândri și recunoscători constatând înflorirea Comunității Avenor din care, cu bucurie asumată, faceți și dumneavoastră parte. Suntem mai mult decât oricând încrezători că elevii noștri sunt pe drumul cel bun. Continuăm să creăm împreună cel mai bun viitor pentru ei.

Se zice, deci, că „mai binele e dușmanul binelui”. Dar fără „mai bine” în conștiințe și acțiuni, orice proiecție de dezvoltare și evoluție rămâne iluzorie. Așadar, suntem convinși că anul școlar 2017-2018 va însemna „și mai foarte bine” în istoria Avenor. (Îmi asum licența!) Instituția noastră își continuă cursul către o și mai articulată construcție, mai adecvată nevoilor reale de studiu și de dezvoltare ale elevilor noștri. Ne interesează consolidarea unui mediu de învățare în regim bilingv, ținând cont în egală măsură de rădăcinile noastre identitare și de avantajele în plan academic și educațional ale sistemelor internaționale.

Așadar, să fie foarte bine!

Cu gândul bun,

Dana Papadima - Director educațional