Login Părinți
  • Nou la Avenor
  • Forbidden Forest - primul eveniment PBL din acest an
Forbidden Forest - primul eveniment PBL din acest an
  • Share this:

„Cum putem crește potențialul turistic și de petrecere a timpului liber în Pădurea Băneasa?”
Aceasta este întrebarea în jurul căreia elevii au construit un proiect de promovare a pădurii Băneasa în timpul orelor de PBL, coordonați de învățători și diriginți.

Proiectul dedicat pădurii Băneasa, „Forbidden Forest”, a fost primul produs PBL din acest an, legat de tema „Coduri și simțuri”. De la începutul anului școlar, elevii claselor a 4-a și a 5-a au lucrat pentru a crea zone de învățare și investigare în pădure, de la studierea habitatului și orientare în spațiu cu ajutorul hărții, până la exersarea unor tehnici de supraviețuire și de explorare a modalităților de relaxare în pădure. Elevii de la clasele mai mici au fost și ei ajutoarele colegilor mai mari, lucrând la proiecte conexe acestei teme: de la înregistrarea sunetelor din pădure până la soluții pentru reciclare și o zi dedicată plantării. Colegii de la clasele 7-8 au creat o echipă de marketing care s-a ocupat de promovarea produselor finale ale proiectului „Forbidden Forest”: 2 evenimente în Pădurea Băneasa.  Clasa a 6-a a construit măști pentru a-și ajuta colegii să marcheze drumul prin pădure.

Proiectul PBL s-a încheiat cu două evenimente:

Primul eveniment - „Forest Day - Gallery Walk” - organizat în 18 octombrie, a fost o incursiune în zonele de învățare create de elevi în pădure. 

Evenimentul final - „Forbidden Forest Learning Exhibition” – a avut loc pe 23 octombrie și i-a avut ca invitați pe locuitorii cartierului Greenfield și familiile elevilor de clasa a 4-a și a 5-a.

Acest eveniment încheie prima serie a project based learning (PBL) din acest an. Vă invităm să vizionați retrospectiva celor două zile superbe de toamnă, în care elevii claselor a 4-a și a 5-a și-au invitat părinții, profesorii și colegii să decopere secretele Pădurii Băneasa.

Contact

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactaţi-ne:

Avenor College