Comunitatea părinților are un rol important în formarea copiiilor - împreună reușim să-i pregătim pentru viitor.

Școala noastră încurajează comunicarea directă dintre fiecare părinte și oricare dintre membrii școlii noastre: profesori, învățători, diriginte, echipa de management.

Comitetul de părinți

Comitetul de părinți a luat ființă în toamna anului 2011 și este format din reprezentanții părinților fiecărei clase.

Comitetul funcționează în baza dispozițiilor Statutului care reglementează modul de desfășurare și lucru al ședințelor, atribuții și responsabilități.

Principalul rol al Comitetului de Părinți este susținerea și promovarea intereselor comune ale copiilor și părinților din comunitatea Avenor College, în relațiile cu profesorii și conducerea școlii, cu instituțiile de învățământ ale statului (Inspectoratele școlare, Administrațiile centrale și locale, sindicatele din învățământ) și în societatea civilă.  Atribuțiile detaliate ale comitetului sunt enumerate în Statut.

Proiecte

Printre proiectele tradiționale ale comitetului de părinți se numără:

Crosul Avenor - eveniment sportiv și caritabil organizat anual în Pădurea Băneasa

Cultural Celebration Day - proiect caritabil si cel mai mare eveniment organizat de părinții din comunitatea noastră

Părinți pentru profesori - un eveniment prin care părinții din comunitate îi sărbătoresc pe profesorii Avenor

Școala de acasă

Școala de acasă este un program de parenting organizat de consilierii noștri școlari pentru comunitatea de părinți. Printre temele anuale ale acestui program s-au numărat „părinți pentru părinți” – o serie de workshopuri susținute de părinți din comunitatea Avenor care sunt și specialiști în domenii diverse precum psihologie, coaching, artă, dermatologie sau stomatologie. În anul școlar 2017-2018 am inaugurat un nou concept prin care elevi ai școlii au susținut workshopuri în care le-au prezentat părinților perspectivele lor asupra unor subiecte de interes comun.

Învățăm din feedback

Căutăm permanent metode prin care să îmbunătățim  experiența de învățare la Avenor College.

Feedback-ul primit de la membrii comunității Avenor College reprezintă o parte importantă a acestui proces de îmbunătățire, fie că vine sub forma unui răspuns la chestionarul de satisfacție anual sau ca o conversație informală.

Fiecare dintre aceste conversații ne ajută atât să ne identificăm punctele tari și punctele slabe, cât și să ne construim planuri concrete pentru viitor.