Peter Barta

Péter Barta

Economics & Business Studies Specialist

Diriginte clasa a 10-a

 

Timp de 10 ani am fost Director Executiv al FPP, un fond de investiţii creat de Comisia Europeană şi Guvernul României. Din această poziţie, am supervizat un portofoliu de companii precum şi programe implementate destinate cu precădere dezvoltării sectorului antreprenorial din România.

Dețin o licență în Economie și Relații Internaționale și un master în Executive Leadership de la Cornell University, am urmat școli de top precum INSEAD, MIT Sloan School of Management sau Harvard Business School, am o experienţă de peste 20 ani în management. Am fost implicat în managementul a numeroase proiecte interne şi internaţionale. Am colaborat cu diverse companii sau instituţii internaţionale cum ar fi Google Inc., Frankfurt School of Finance, Development Alternative Inc., Council of Europe sau companii locale. Am experienţă în diverse sectoare, de la sănătate - fiind implicat în reorganizarea sistemului de urgenţă SMURD - până la IT, fiind implicat atât ca investitor, cât şi ca advisor, sau agricultură, domeniu în care am investit. În prezent activez ca mentor, advisor sau business angel în mai multe companii focusate pe tehnologie şi agricultură.

Este al doilea an în care fac parte din echipa Avenor College. Carmen Ciulpan și cu mine formăm catedra de Economics and Business Studies, principalul nostru obiectiv fiind acela de a consolida această catedră și de a dezvolta abilitățile elevilor în a înțelege mai bine cum funcționează economia. Un lucru care m-a atras la Avenor College este promisiunea de a forma în rândul elevilor abilități antreprenoriale, astfel că alături de colegii mei am dezvoltat programul Learning Outside of the Classroom - LOTC, un program structurat în două cicluri: primul este focusat pe dezvoltarea abilităților antreprenoriale într-un format foarte practic prin încorporarea unor companii; cel de-al doilea ciclu este concentrat pe elevi, astfel încât să-l pregătim pentru tranziția către mediul universitar.