Login Părinți
David Soria
David Soria

Profesor de Science

 

Dintotdeauna mi-am dorit să descopăr de ce lumea din jurul nostru este atât de diversă. Această curiozitate m-a îndreptat către Facultatea de Biologie de la Universidad Autónoma de Madrid. Deoarece nu am găsit acolo toate răspunsurile la întrebările mele, mi-am continuat studiile, obținându-mi doctoratul la Universitatea din Georgetown. În cele din urmă, am terminat și un program de Master în educație la Universiada Internacional de la Rioja.

Profilul meu profesional este foarte divers, dar rolul de profesor mi-a adus cele mai mari satisfacții. Înainte de a lucra în educație, am fost cercetător în domeniul evoluției moleculare și al geneticii umane. De asemenea, am lucrat ca manager științific al studiului de evoluție genetică Genographic Project  realizat de National Geographic Society. Acest studiu a contribuit la dovedirea faptului că toți oamenii au un strămoș comun și că există o singură rasă, rasa umană.

Mă consider un cetățean al lumii. Am trăit și călătorit în multe țări, unde am descoperit și apreciat culturi diverse și am învățat diferite moduri de a privi viața. Este posibil să arătăm diferit, dar cu toții împărtășim temeri și visuri similare.

M-am alăturat echipei Avenor College în acest an ca profesor de Science. Sunt un om fericit și pasionat de ceea ce face, continuu interesat să învețe din mai multe discipline. În calitate de profesor, mereu caut stiluri inovatoare pentru a prezenta informațiile într-un mod care să hrănească mereu curiozitatea înnăscută a elevilor. Scopul meu este să îi ghidez pe elevi să exploreze și să-și pună întrebări despre lume, provocându-i să-și schimbe perspectivele.

Este clar că educația nu înseamnă doar predarea la clasă, ci este foarte importantă și conexiunea dintre profesor și elevi. Într-adevăr, educația se bazează pe interacțiunile umane, iar profesorii sunt responsabili să promoveze o atitudine pozitivă în clasă, pentru ca elevii să se simt în siguranță și să se poată exprima liber.