Login Părinți
Mihaela Ancuța
Mihaela Ancuța

Profesor de Matematică
Mathematics Curriculum Leader
Cambridge Examinations Officer
 
Sunt o persoană fericită. Sunt împlinită și mulțumită cu tot ceea ce viața mi-a oferit până acum. Ador provocările și nu ezit niciodată să le fac față. Ceilalți spun despre mine că sunt o persoana extrem de conștiincioasă, responsabilă, ordonată și atenta la detalii. Pasiunea pentru matematică mi-am descoperit-o încă din copilarie, având șansa să întâlnesc profesori minunați, de la care am învățat că matematica nu este un monstru cenușiu, inaccesibil. Este adevarat că se răzbună uneori pe infideli, dar după ce îți devine prietenă, îți dezvăluie frumuseți nebănuite.

În anul 2003, am terminat liceul la Colegiul Național Mihai Eminescu din București și mi-am împlinit visul de a deveni studentă la Facultatea de Matematică și Informatică. I-am cunoscut pe autorii manualelor și culegerilor pe care le studiasem, care mi-au devenit atunci profesori în cadrul Universității București, specializarea matematică-informatică. Am absolvit facultatea în anul 2007, am urmat apoi cursurile unui master și mi-am început cariera în domeniul educației.

Formarea mea profesională a început la International School of Bucharest, locul în care am lucrat cu dedicație timp de cinci ani. Am participat la cursuri de dezvoltare profesională, am studiat și experimentat învățământul britanic într-un cadru internațional și în scurt timp am devenit fascinată de acesta. La ISB am fost profesor de ICT și matematică, diriginte, dar și Examinations Officer și Assessment Coordinator.

Cu experiența acumulată, în anul 2014 mi-am îndreptat pașii spre Avenor College, pentru că, așa cum am afirmat la început, ador provocările și nu ezit să le fac față. Anul acesta voi preda Cambridge Secondary 1 Mathematics Curriculum pentru elevii clasei a 8-a, IGCSE și A Level Mathematics pentru elevii de liceu.
Ca Maths Curriculum Leader îmi propun ca în colaborare cu toți profesorii de matematică din departament să atingem un țel comun: succesul elevilor la matematică. Ca Exams Officer voi administra și supraveghea întregul process de examene Cambridge, IGCSE și A Levels.
Îmi propun ca și anul acesta să fiu un “creator de viitor”, să le dezvolt elevilor mei imaginația și curajul, să le ofer încredere și inspirație și să-i pregatesc temeinic pentru examenele care vor urma.