Sorana GrigorașSorana Grigoraș

Profesor de Arte și Design

 

Una dintre cele mai interesante și fascinante povești adevărate mi-a fost spusă de o prietenă. S-ar părea că în cursul vieții, ADN–ul nostru se schimbă de nenumărate ori, în funcție de experiențele și de trăirile noastre. Sunt convinsă că acest lucru mi s-a întâmplat de când am început să predau Art and Design în 2004. De 13 ani sunt iarăși la școală, ca să dau mai departe ce am învăţat şi învăţ încă. În toată această perioadă, am coordonat departamentul de Arte al unei școli internaționale din București. Am monitorizat permanent calitatea procesului educațional în cadrul departamentului pe care l-am condus, mi-am îmbunătățit propriile abilități profesionale, fiind mereu la curent cu cerințele sistemului educațional internațional. 

Am absolvit Universitatea Naţională de Artă la secţia Grafică şi fac arta de când mă ştiu. Încerc să împărtășesc şi celorlalţi bucuria de face ceva mereu surprinzător.

Le acord elevilor mei toată încrederea, comunic cu ei la fel cum aș face-o cu un adult, pentru că în ei văd viitorul. Un viitor care trebuie schimbat, lucru pe care doar ei îl pot face, iar arta îi va ajuta să creeze conexiuni uimitoare, să dezvolte concepte, să fie independenți și nu în ultimul rând să-și exerseze sensibilitatea. Arta este și cea care îi va ajuta să conștientizeze bogația culturală a întregii lumi, dar și a României.