Liceul Internațional Avenor respectă curriculum Cambridge. Acesta este vast și echilibrat, cuprinzând Limba engleză, Matematică, Științe, Limbi străine moderne și Științe umaniste, permiţându-le elevilor să se pregătească pentru universități din România și din afara țării. Elevii vor studia cu ajutorul unei game largi de resurse și metode de predare, în grupuri de 15-18 elevi.

Curriculum Cambridge pregătește elevii pentru viață, ajutându-i să dezvolte curiozitatea, o preocupare permanentă pentru învățare și gândirea critică.

Liceul Internațional Avenor oferă două etape de studiu: IGCSE - International General Certificate of Education și Advanced Level AS și A2.

Cambridge IGCSE este cea mai populară certificare internațională pentru elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Este recunoscută de marile universităţi din întreaga lume, de angajatori la nivel mondial și este un pașaport internațional către dezvoltare și succes. Înfiinţat cu mai bine de 25 de ani în urmă, acest program este testat și apreciat de școli din întreaga lume. Programa Cambridge IGCSE oferă o varietate de oportunităţi pentru elevii cu o gamă largă de abilități, inclusiv celor a căror limbă maternă nu este limba engleză.

Cambridge Advanced este, de obicei, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 de ani, care au nevoie de studii avansate pentru a se pregăti pentru universitate. Include două etape: Cambridge International AS și A2 Level. Universitățile din întreaga lume apreciază și recunosc certificatele Cambridge International AS și A Level.

Elevii Liceului Internațional Avenor vor avea posibilitatea de a studia limbi străine, ştiinţe umaniste, ştiințe, matematică, precum și materii creative și tehnice.

Curriculum liceului va include, de asemenea, un program Learning outside of the classroom. Timp de două ore în fiecare miercuri după-amiază, elevii vor fi implicați în activități organizate în afara sălii de clasă, pentru că deprinderile de care copiii ar putea avea nevoie în viitor nu se dobândesc numai în orele de la școală. Abilități precum promptitudine, entuziasm, tenacitate, creativitate, fermitate, empatie și adaptabilitate - printre multe altele - sunt dezvoltate prin activitățile incluse în acest program.

Până la sfârșitul celor patru ani de studiu la liceu, elevii vor avea cunoștințe aprofundate la fiecare disciplină de studiu, o capacitate de gândire independentă, abilitatea de a aplica cunoștințele și înțelegerea lor la situații noi și abilitățile necesare pentru a gestiona și evalua diferite tipuri de informații. Aceştia vor fi îndrumați să dezvolte o gândire logică, să prezinte argumente coerente, să facă judecăți motivate, și să prezinte explicații clare. Prin studierea unor discipline inovatoare, cum ar fi Business Studies și Global Perspectives, elevii Liceului Internațional Avenor vor avea posibilitatea de a dezvolta abilități antreprenoriale și orizonturi  internaționale.