Vali Constantin 

Student Support Officer

Bună tuturor, este o mare plăcere să ne cunoaștem și să mă prezint ca parte din comunitatea Avenor, a co-creatorilor de viitor. Numele meu este Vali și sunt Student Support Officer-ul școlii. M-am născut în România, dar pe măsură ce trece timpul mă identific din ce în ce mai mult ca cetățean al lumii.

Am crescut la Caracal, Olt, iar când aveam 17 ani am decis să îmi extind limitele educației în afară granițelor România pentru a vedea ce oportunități de creștere și dezvoltare îmi oferă mediul internațional. Am obținut o bursă la o școală privată din UK și am mers să îmi fac studiile de A-Levels la Bootham School în orașul York.

Sistemul educațional britanic mi-a îmbunătățit considerabil gândirea critică și abilitatea de a da randament bun în diferite medii academice. De asemenea, această experiență de studii m-a ajutat să îmi înțeleg adevăratul potențial și să aflu cum să lucrez pentru a atinge standarde ridicate. Bootham, o școală Quaker, mi-a arătat ce înseamnă cu adevărat procesul educațional, dincolo de componentă academică, de note și teste standardizate. Am învățat să fiu o persoană mai bună, mai critică, o persoană care e dornică să își îmbunătățească viață într-un stil aventuros, pentru un viitor mai bun.

După liceu am mers să studiez Sănătate Publică la Universitatea din Edinburgh în Scoția. În timp ce îmi obțineam diplomă universitară, mi-am îmbunătățit și mai mult gândirea critică și am devenit conștientă de diferitele perspective care ne ajută să înțelegem sănătatea holistic. Am devenit pasionată de educație și de modul în care aceasta reprezintă pilonul de rezistență al promovării stilurilor de viață sănătoase în întreaga lume.

Drept urmare, am decis să îmi consolidez abilitățile și experiența de lucru în acest domeniu. Am făcut diferite stagii pentru a înțelege educația în multiple colțuri ale lumii. Am lucrat în Japonia, Senegal, Mauritius, UK și România cu elevii cu vârste cuprinse între 5 și 25 de ani. Am predat engleză, am făcut consiliere de carieră și orientare pentru facultate. Am lucrat pe strategii de sănătate și educație. Am facilitat workshopuri de teatru și programe de leadership. Am avut grijă de sănătatea mentală și emoțională a elevilor și am încercat întotdeauna să răspund nevoilor lor. Am coordonat elevi în perfecționarea competențelor de învățare și întotdeauna i-am ajutat să își împlinească visurile.

Lucrez în educație în speranța de a converti conținuturi în cunoștiințe și experiență , pentru ca fiecare elev să își înțeleagă adevăratul potențial pentru a-i inspira pe alții. Aceasta este misiunea mea pentru elevii de la Avenor și voi face tot posibilul să mă asigur că elevii noștri își urmează visurile și pasiunile pentru a atinge limite de neimaginat, peste așteptările lor și ale celor din jur.

Fun facts despre mine: Am certificare de barista și sunt Advanced Open Water Diver.