Andreea Dumitrescu

Profesor învățământ primar clasa a 3-a omega

Nu mi-am ales meseria de profesor, ci ea m-a ales pe mine. Dragostea pentru copii, împlinirea sufletească și satisfacțiile pe care le am când sunt în preajma lor m-au determinat să fiu profesor. Încă din prima zi de grădiniţă, am spus că vreau să devin cadru didactic. Aşa că, în ciuda distanţei mari faţă de casă, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic „Elena Cuza” din Bucureşti. Au fost cinci ani în care am învăţat ce înseamnă responsabilitatea şi importanţa rolului de a fi cel care educă. În anul 2002 am absolvit liceul, având dublă specializare, şi am mers către Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir, unde am studiat limbile engleză şi spaniolă.

În intervalul 2003–2007 am fost educatoare la Grădiniţa nr.17, între 2007 şi 2009 am lucrat ca trainer de limba engleză la International House, susţinând cursuri de engleză generală şi de afaceri. În anul 2009 am lucrat ca profesor de engleză pentru două programe after-school. În perioada 2010 – 2013 am fost Director Educațional al Grădiniței The Little Artist.

Să fii cadru didactic este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai frumoase meserii. Satisfacția de a-i învăţa pe cei mici, de a vedea cum cresc, cum se dezvoltă, ştiind că tu ai avut un rol important în formarea lor ca viitori adulţi, este de nepreţuit.

Din 2013 fac parte din familia Avenor și anul acesta aștept cu entuziasm să descopăr împreună cu elevii mei interesantele drumuri ale clasei a 3-a.