Părinți

Comunitatea părinților are un rol important în formarea copiiilor – împreună reușim să-i pregătim pentru viitor.

Școala noastră încurajează comunicarea directă dintre fiecare părinte și oricare dintre membrii echipei școlii noastre: profesori, învățători, diriginte, echipa de management. 

Toate informațiile individuale despre învățarea copiilor – orarul, rapoartele de evaluare, prezența, evenimentele, procedurile interne – pot fi accesate de părinți în Engage Portal, platforma noastră digitală. Prin OPEN APPLY se realizează comunicarea oficială legată de înscriere și reînscriere la școală și tot aici se încarcă toate documentele administrative necesare pe parcursul anului școlar.

În 2020 am învățat, cât de necesară este o comunitate puternică. Fie pentru respectarea normelor sanitare, pentru ajutorarea celor mai puțin norocoși dintre noi sau pentru susținerea businessurilor locale.

Avenor Parents Business Community vine cu o misiune duală.

În primul rând, este o platforma de întrajutorare a businessuri-lor pe care părinții Avenor le dețin sau la care lucrează, iar în al doilea rând, se dorește o punte educațională, cu accent pe practică, între copiii noștri și lumea care îi așteaptă dincolo de scoală. Pentru orice nevoie de business ai avea, personală sau pentru firmă, fie că oferi sau cauți bunuri și servicii, îți propunem să îți cauți parteneri de încredere în primul rând în comunitatea părinților Avenor.

Vă invităm pe această platformă, unde puteți împărtăși cu ceilalți părinți informații despre business-ul în care sunteți implicat.

Comitetul de părinți

Comitetul de părinți a fost înființat la școală din toamna anului 2011 și este format din reprezentanții părinților fiecărei clase. În anul 2020, am creat un comitet de părinți și la Grădinița Avenor. 

Comitetul funcționează în baza dispozițiilor Statutului care reglementează modul de desfășurare și lucru al ședințelor, atribuții și responsabilități.

Principalul rol al Comitetului de Părinți este susținerea și promovarea intereselor comune ale copiilor și părinților din comunitatea Avenor College, în relațiile cu profesorii și conducerea școlii, cu instituțiile de învățământ ale statului și societatea civilă.

Școala de acasă

„Școala de acasă” este un program de parenting organizat de consilierii noștri școlari pentru întreaga comunitate de părinți. Printre temele acestui program s-au numărat dinamica relaţiei părinte – copil, legătura dintre familie şi şcoală ȋn ȋnţelegerea fenomenului de bullying, autocunoașterea, protecţia copilului, stabilirea limitelor, valorile, dăruirea, așteptările părinților și ale copiilor – o serie de workshopuri susținute de consilierii noștri, împreună cu invitați – specialiști în domenii diverse. În anul școlar 2020-2021, am inaugurat un nou concept prin care am legat temele abordate pe parcursul atelierelor de noțiunile cuprinse în curriculum pentru orele de PSHE conform programei Cambridge.

Cine sunt părinții Avenor?​

Rulează videoul

Cum ne pregătim
pentru începutul de an școlar:

Uniforma

Uniforma se comandă online conform procedurii de comandă.
Vă rugăm să discutați cu copilul dumneavoastră despre articolele de uniformă, despre importanța de a se imbrăca …

Vezi mai mult >

Încălțămintea

Copiii au nevoie de pantofi negri pentru uniforma festivă, încălțăminte sport cu talpă albă pentru interior și încălțăminte de zi cu zi. Încălțămintea în culori stridente este potrivită pentru weekend și vacanțe, dar nu este acceptată la școală.

Ghiozdanul Avenor

Ghiozdanul este pus la dispoziție de școală. Ghiozdanul Avenor respectă nevoile specifice vârstei, precum și dimensiunile spațiilor de depozitare din școală. Ghiozdanul va fi personalizat cu numele copilului pentru a putea fi rapid identificat de către profesori.

Resursele

Toate rechizitele – manuale, caiete, creioane colorate, carioci etc. – sunt puse la dispoziție de către școală. PENARUL este un obiect personal care NU este inclus în lista rechizitelor asigurate de școală.

Bidon de apă

Zilnic, copiii au nevoie la școală de un bidon de apă (max. 500 ml). Recomandăm ca bidonul să fie inscripționat cu numele copilului sau să aibă un model ușor de recunoscut. Bidonul poate fi umplut cu apă la școală.

Cutie de snack*

Snack-ul de dimineață al copiilor trebuie pus într-o cutie destinată acestui scop, ce poate fi utilizată o perioadă mai lungă de timp.
*Nu este necesar în cazul liceenilor.

Structura zilei la Avenor College

În fiecare an analizăm felul în care copiii din Avenor își petrec timpul din programul de scoală astfel încât experiența lor aici să fie cât mai relevantă și utilă.

Învățăm din feedback

Căutăm permanent metode prin care să îmbunătățim experiența de învățare la Avenor College.

Feedback-ul primit de la membrii comunității Avenor College reprezintă o parte importantă a acestui proces de îmbunătățire, fie că vine sub forma unui răspuns la chestionarul de satisfacție anual sau ca o conversație informală.

Fiecare dintre aceste conversații ne ajută atât să ne identificăm punctele tari și punctele slabe, cât și să ne construim planuri concrete pentru viitor.