Programul de burse Avenor College oferă burse pentru gimnaziu sau liceu care acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare. Bursele se acordă până la finalizarea ciclului actual de învățământ, sub condiția respectării clauzelor contractului de bursă.

Regăsiți mai jos mai multe informații despre acordarea burselor, criterii, înscriere și calendarul programului pentru anul școlar 2022-2023 adresat elevilor din comunitatea Avenor.

Proiectele bursierilor Avenor?

Maria și Ilinca

Pasionate de ecologie, Maria și Ilinca își propun să promoveze protejarea mediului înconjurător și conștientizarea consecințelor defrișărilor masive. Împreună organizează evenimentul Ave…

Vezi mai mult >

Caterina

Avenor Christmas Charity Fair este un proiect caritabil, organizat în totalitate de elevii Liceului Avenor. Cate coordonează cu succes acest proiect încă din 2018, reușind an de an să strângă …

Vezi mai mult >

Iarina și Teodora

Iarina și Teo și-au dorit să-și ajute colegii mai mici să afle cât mai multe despre pandemie și despre ce pot face pentru a se proteja. Organizând activități atractive și interesante pentru…

Vezi mai mult >

Alexandra P.

Alexandra iubește scrisul, iar din dorința ei de a-și împărtăși pasiunea cu colegii s-a născut „From left to write”, un club de scriere creativă pe care îl organizează pentru elevii de…

Vezi mai mult >

Alexandra B.

Din dorința de a-și ajuta colegii mai mici în organizarea orelor de studiu individual, Alexandra a dezvoltat un program de meditații. Alături de alți colegi voluntari, ea îi ajută elevii de cl…

Vezi mai mult >

Profilul bursierului Avenor

Bursierul Avenor demonstrează rezultate academice și co-curriculare excepționale, este un model de comportament, are o atitudine proactivă față de învățare, participă în mod constant la evenimentele școlii, este un bun coleg și prieten. Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați Avenor Learner Profile.

Programul de burse Avenor pentru anul școlar 2022 – 2023 se adresează elevilor din  comunitatea Avenor *:

Elevilor de gimnaziu (din actualele clase a 6-a și a 7-a) înscrişi la Avenor College.

Puteți afla detalii despre criteriile de acordare a burselor pentru gimnaziu accesând acest link.

Elevilor care sunt acum în clasa a 8-a şi în clasa a 10-a la Avenor College.

Puteți afla detalii despre criteriile de acordare a burselor pentru liceu accesând acest link.  

*Elevii din afara comunitatății Avenor interesați de programul de burse, pot scrie un email către burse@avenor.ro.

Calendar

Înscrierile în programul de burse pentru elevii din comunitatea Avenor se desfășoară în perioada 7 – 27 februarie 2022.

Aplicare

Pentru a aplica pentru bursă, vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

1

Încadrarea în criteriile de obținere a unei burse Avenor

2

Scrierea unui eseu în limba engleză*

3

Completarea formularului online și încărcarea documentelor solicitate.

*Candidatul va selecta unul dintre titlurile din această listă și va scrie un eseu în limba engleză de 500 de cuvinte (pentru gimnaziu) / 700 de cuvinte (pentru liceu) pe tema aleasă. Vă invităm să consultați criteriile de evaluare a eseului pentru gimnaziu și liceu.

Pașii următori

În perioada 28 februarie – 11 martie, Comisia de burse va evalua dosarele candidaților și va decide finaliștii. Membrii Comisiei de burse sunt: Diana Segărceanu, Director Executiv, Dana Papadima, Director Educațional, Georgiana Socoliu, Coordonatorul gimnaziului, Paul Barrie, Head of Secondary și Daniela Vasile, Director of Learning.

  • Candidații selectați pentru a merge mai departe vor participa la un interviu cu membrii Comisiei de burse, ce va avea loc în intervalul 14 – 25 martie 2022. Prima parte a interviului va fi o scurtă prezentare a subiectului ales pentru eseu, urmată de o discuție despre Avenor Learner Profile și despre profilul candidatului, planurile și aspirațiile de viitor, cât și motivul pentru care dorește să obțină o bursă Avenor.
  • La finalul procesului de selecție, părinții viitorilor bursieri vor primi contractul de bursă în care sunt stipulate condițiile de acordare a bursei, printre care se numără planificarea și dezvoltarea unui proiect care va fi implementat în comunitatea Avenor.

Persoană de contact pentru procesul de aplicare este Luminița Susanu, High School Student Programmes Manager.

Scurt istoric

Fundația Avenor a oferit burse de studiu pentru elevii Avenor College începând cu anul 2010. Cuantumul lor se ridică până în prezent (2021) la 583.475 euro. Până acum au beneficiat de burse de studiu un număr de 106 elevi.