Programul de burse Avenor College

Programul de burse pentru anul școlar 2024-2025 este închis. Mulțumim tuturor aplicanților!

Programul de burse Avenor College oferă burse pentru liceu care acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare. Bursele se acordă până la finalizarea ciclului actual de învățământ, sub condiția respectării clauzelor contractului de bursă.

Regăsiți mai jos informații despre acordarea burselor, criterii, înscriere și calendarul programului pentru anul școlar 2024-2025 adresat elevilor din afara comunității Avenor.

Proiectele bursierilor Avenor?

Sandra și Sofia

Sandra, bursieră Avenor, a obținut în 2022 licența care i-a permis să organizeze prima ediție TEDxYouth@Avenor College. Împreună cu Sofia, în calitate de co-organizator, în 2023 au organizat…

Vezi mai mult >

Maria și Clara

Avenor Christmas Charity Fair este un proiect caritabil, organizat în totalitate de elevii Liceului Avenor. Maria, bursieră Avenor, alături de colega ei Clara coordonează începând cu ediția di…

Vezi mai mult >

Iarina și Teodora

Iarina și Teo și-au dorit să-și ajute colegii mai mici să afle cât mai multe despre pandemie și despre ce pot face pentru a se proteja. Organizând activități atractive și interesante pentru…

Vezi mai mult >

Alexandra P.

Alexandra iubește scrisul, iar din dorința ei de a-și împărtăși pasiunea cu colegii s-a născut „From left to write”, un club de scriere creativă pe care îl organizează pentru elevii de…

Vezi mai mult >

Tudor M.

Pasionat de matematică, Tudor s-a implicat în proiectul MATH-LY-NEWS – revista de matematică a școlii – al cărui Project Manager este. Proiectul îi permite să îmbine mai multe dintre pasiun…

Vezi mai mult >

Profilul bursierului Avenor

Bursierul Avenor demonstrează rezultate academice și co-curriculare excepționale, este un model de comportament, are o atitudine proactivă față de învățare, participă în mod constant la evenimentele școlii, este un bun coleg și prieten. Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați profilul absolventului Avenor College.

Programul de burse Avenor pentru anul școlar 2024 – 2025 se adresează:

Elevilor din clasa a 8-a (Year 9) și clasa a 10-a (Year 11) din afara comunității Avenor*. Puteți afla detalii despre criteriile de acordare a burselor pentru Liceul Avenor accesând acest link. 

Elevilor de gimnaziu (din actualele clase a 6-a și a 7-a) înscrişi la Avenor College.

Puteți afla detalii despre criteriile de acordare a burselor pentru gimnaziu accesând acest link.

*Elevii din comunitatea Avenor beneficiază de un proces de aplicare separat. Calendarul acestui proces va fi disponibil în luna martie 2024. 

Calendar

Înscrierile în programul de burse pentru elevii din afara comunității sunt deschise începând cu data de 26 februarie.

Aplicare

Pentru a aplica pentru bursă, vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

2

Scrierea unui eseu în limba engleză*

3

Completarea formularului online și încărcarea documentelor solicitate.

*Candidatul va selecta unul dintre titlurile din această listă și va scrie un eseu în limba engleză de 700 de cuvinte pe tema aleasă. Vă invităm să consultați criteriile de evaluare a eseului pentru liceu.

Pașii următori

Comisia de burse, formată din  Diana Segărceanu, Director Executiv, Dana Papadima, Director Educațional, Cristina Willows, Director Executiv Adjunct, Daniela Vasile, Director of Learning, Richard Thomason, Head of Secondary și Georgiana Socoliu, Deputy Head of Secondary, va evalua dosarele candidaților și va decide candidații selectați pentru a continua procesul. Aceștia vor parcurge următorii pași:

  • Vor fi invitați împreună cu părinții pentru un interviu cu un membru al echipei de admiteri  și vor susține examene la diferite materii. Detalii despre testarea elevilor în procesul de admitere găsiți aici
  • Vor participa la un interviu cu membrii Comisiei de burse. Prima parte a interviului va fi o scurtă prezentare a subiectului ales pentru eseu, urmată de o discuție despre Avenor Learner Profile și despre profilul candidatului, planurile și aspirațiile de viitor, cât și motivul pentru care consideră că Avenor este școala potrivită pentru ei.

Bursele vor fi acordate pe măsură ce aplicanții își demonstrează meritul și eligibilitatea, asigurând corectitudine și oportunități pentru toți. Termenul de acordare a burselor va depinde de finalizarea bugetului alocat în acest scop.

Părinții viitorilor bursieri vor primi contractul de bursă în care sunt stipulate condițiile de acordare a bursei. În cazul în care oferta de bursă este acceptată, contractul va fi semnat și elevul va fi înscris la Avenor College. 

Persoană de contact pentru procesul de aplicare este Luminița Susanu, Manager Programe Elevi & Ofițer Examinare.

Scurt istoric

Fundația Avenor a oferit burse de studiu pentru elevii Avenor College începând cu anul 2010. Până acum au fost oferite 130 de burse al căror cuantum se ridică la 739.800 euro.