Acreditări

Avenor College este o școală internațională bilingvă cu dublă acreditare, atât în sistemul românesc cât și în sistemul britanic. Am primit acreditarea Ministerului Educației din România, prin ARACIP, în urma cu 12 ani, iar din anul școlar 2018-2019 avem confirmarea că îndeplinim și standardele British School Overseas (BSO), reprezentând Department for Education (DfE) din Marea Britanie.

În martie 2023, în urma inspecției British School Overseas (BSO) am primit calificativul OUTSTANDING in each standard and overall” certificând faptul că elevii Avenor primesc o educație cel puțin la același nivel ca în orice școală independentă de top din Marea Britanie și din lume. 

Suntem încântați că am continuat astfel acreditarea obținută încă din 2018 când Avenor College a primit  calificativul ”GOOD with OUTSTANDING features”. 

Acest rezultat este dovada că EXCELENȚA este cu adevărat una dintre valorile Avenor și o confirmare a faptului că elevii noștri au parte de cea mai bună ghidare în parcursul lor individual de învățare. 

Rulează videoul

În urma inspecției din martie 2023, Avenor College a primit acreditarea BSO, iar calificativul primit a fost „OUTSTANDING in each standard and overall”. British School Overseas reprezintă standardele „Gold” în educație, iar acreditarea primită certifică faptul că toți elevii noștri primesc o educație cel puțin la același nivel ca în orice școală independentă de top din Marea Britanie și din lume.

Performanța elevilor Avenor este remarcabilă iar prin atitudinea exemplară pe care o au sunt excelenți ambasadori ai școlii. Relațiile între elevi, profesori și părinți sunt foarte bine dezvoltate iar etosul școlii este foarte puternic.

Profesorii Avenor, foarte bine pregătiți, sunt în permanență preocupați să dezvolte, să consolideze și să aprofundeze cunoștințelor elevilor și profită de fiecare lecție pentru a îmbunătăți predarea și învățarea pentru elevi.

De asemenea, Avenor este locul unde sunt implementate proiecte inovative, care le oferă elevilor o gamă largă de oportunități.

Raportul inspecției BSO poate fi accesat aici: Raportul inspecției BSO, martie 2023.

Avenor College este membru acreditat al COBIS. Council of British International Schools (COBIS) este o asociație globală a școlilor internaționale britanice cu standarde înalte. Școli COBIS există în peste 75 de țări din întreaga lume și toți membrii acestei organizații se angajează să respecte asigurarea calității și furnizarea unei educații în stil britanic.

În urma inspecției din februarie 2023, Avenor College a primit recunoașterea Career Mark International Award, care confirmă calitatea programului de orientare și ghidare în carieră oferit de Avenor elevilor săi.

Evaluarea calității programului de consiliere și ghidare în carieră realizată de către Career Mark este foarte complexă. Este vorba despre o evaluare care măsoară eficiența sistemului în ansamblu, de la integrarea programului în curriculum până la evaluarea competențelor și atitudinilor elevilor în raport cu procesul de planificare a carierei.

Raportul Career Mark International Award poate fi accesat aici:
Raportul de evaluare Career Mark International Award, Martie 2023 .

 

Suntem un liceu internațional autorizat să organizeze examene Cambridge IGCSE și A level.

Cambridge IGCSE este cel mai popular sistem internațională din domeniul educației pentru copiii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Este recunoscut de marile universități din întreaga lume, de angajatori la nivel mondial și este un pașaport internațional către dezvoltare și succes. Înființat cu mai bine de 25 de ani în urmă, acest program este testat și apreciat de școli din întreaga lume. Programa Cambridge IGCSE oferă o varietate de oportunități pentru elevii cu o gamă largă de abilități, inclusiv celor a căror limbă maternă nu este limba engleză.

Avenor College își pregătește elevii pentru susținerea examenelor Cambridge, acest examen reprezentând cel mai înalt nivel de cunoaștere a limbii engleze.

În urma finalizării cu succes a trainingului Programme Leader Induction Course, Avenor College a devenit Centru profesional Cambridge pentru dezvoltare profesională continuă în școală pentru 2018-2021

Avenor College este membru Plus al programului Advantage Partnership al British Council. Școala noastră organizează anual examene Cambridge în parteneriat cu Consiliul Britanic.

Common Ground Collaborative (CGC) este o rețea globală de inovatori, educatori și parteneri care împărtășesc principii comune. Avenor College s-a alăturat CGC în 2016 și este unul dintre partenerii fondatori ai rețelei.

Gradinița Avenor, Școala Primară și Gimnaziul sunt acreditate de către Ministerul Educației Naționale, prin Agenția Română de Asigurare a Calității în Învațamântul Preuniversitar (ARACIP).